Pensii pentru condiţii grele de muncă

Deputaţii au adoptat, marţi, proiectul de lege care le permite celor care au lucrat în condiţii grele şi au stagiu complet de cotizare să se pensioneze mai devreme.

Adăugat: 17 Decembrie 2013
Ultima actualizare:17 Decembrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Salariaţii care au desfăşurat activităţi încadrate în grupa 1 de muncă, cu stagiul de cotizare în condiţii speciale de muncă şi care este complet, se pot pensiona cu şase luni mai devreme, potrivit proiectului de lege privind regimul de pensionare al celor care au lucrat în grupa 1 de muncă şi au cotizat înainte de 1 aprilie 2001 adoptat marţi de plenul Camerei Deputaţilor cu 263 de voturi pentru şi 51 de abţineri.
    
Iniţiativa legislativă are ca obiect de reglementare asimilarea stagiului de cotizare realizat anterior datei de 1 aprilie 2001, de salariaţii care au desfăşurat activităţi încadrate, conform legislaţiei anterioare, în grupa I de muncă, cu stagiul de cotizare în condiţii speciale de muncă.

Proiectul prevede reintroducerea grupei 1 de muncă, aşadar persoanele care au lucrat în subteran cel puţin 50 la sută din timpul normal de lucru, în medii radioactive, ori ca personal navigant în aviaţia civilă, cu stagii complete de cotizare, de 35 de ani, se pot pensiona cu şase luni mai devreme pentru fiecare an lucrat.

Liderul grupului parlamentar al PSD din Camera Deputaţilor, Marian Neacşu, a spus la dezbaterea proiectului că este o reglementare importantă care va fi aplicată câtorva zeci de mii de oameni, din 2014.

Proiectul de lege a fost susţinut de toate grupurile parlamentare.

Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
17 Decembrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza