Pensia Avocatului Poporului va creşte la fiecare majorare a indemnizaţiei judecătorilor CCR

Plenul Camerei Deputaţilor a aprobat păstrarea prevederilor care stabilesc creşterea pensiei Avocatului Poporului la fiecare majorare a indemnizaţiei judecătorilor Curţii Constituţionale.

Adăugat: 24 Octombrie 2017
Ultima actualizare:24 Octombrie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Votul a fost dat, deşi preşedintele Klaus Iohannis a invocat nereguli ale proiectului de lege şi a cerut reexaminarea lui de către parlament.

Reporterul RRA Iulia Gherman relatează că au rămas în vigoare prevederile care stabilesc, de exemplu, faptul că pensia de serviciu a Avocatului Poporului se actualizează în raport cu indemnizaţia judecătorilor Curţii Constituţionale.

De asemenea, legea prevede posibilitatea numirii într-o funcţie de conducere în cadrul instituţiei, a adjuncţilor Avocatului Poporului, la încetarea mandatului acestora.

Forma adoptată de plen a fost criticată de opoziţie.

Raluca Turcan, liderul deputaţilor PNL:

"Se majorează salariul Avocatului Poporului şi se dau pensii speciale actualizate ori de câte ori este nevoie. Pe de-o parte este o inechitate crasă şi o sfidare a milioane de oameni, iar pe de altă parte au fost momente de un interes public maxim în care Avocatul Poporului a funcţionat ca un instrument al majorităţii parlamentare."  

Prezent la dezbateri, Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a cerut un vot pozitiv asupra proiectului de lege.

Victor Ciorbea:

"Suntem într-o întârziere foarte mare în raporturile cu subcomitetul ONU pentru prevenirea torturii şi cu cele ale Comitetului European pentru prevenirea torturii."

Votul cu valoare decizională asupra proiectului de lege aparţine Senatului.Autor:
Iulia Gherman
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
24 Octombrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza