Pe litoral, secții de votare pentru turiști

Turiştii care se vor afla în ziua referendumului în staţiunile de pe litoralul românesc au la dispoziţie 34 de secţii de votare unde îşi pot exprima opţiunea cu privire la demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

Adăugat: 19 Iulie 2012
Ultima actualizare:19 Iulie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Secţii de votare pentru referendumul din 29 iulie vor fi amenajate, pe litoral, în 21 de hoteluri şi şapte restaurante. 

Potrivit listelor date publicităţii de către Autoritatea Electorală Permanentă, în total în judeţul Constanţa vor fi organizate 556 de secţii de votare, faţă de 531 de secţii de votare organizate la alegerile locale din 10 iunie.

Astfel, în municipiul Constanţa vor fi secţii de votare amenajate în Hotelul Bavaria Blu, Hotel Flora, Hotel Mercur Minerva, Hotel Savoy, Hotel Modern, Hotel Tomis, Hotel Parc, Hotel Victoria, Hotel Doina, Hotel Riviera, Hotel Ambasador, dar şi în Cazino Mamaia Sector Nord.

De asemenea, în Constanţa vor mai fi secţii de votare în Restaurantul Cleopatra, Restaurantul Aurora și Restaurantul Vatra.

Vor mai fi organizate secţii de votare în Hotel Mangalia (Sanatoriul Balnear), Hotel Vultur (Venus), Hotel Egreta (Venus), Hotel Delta - sala de conferinţe (Jupiter), Hotel Dacia (Neptun), Hotel Neptun (Neptun) şi Hotel Maramureş (Olimp).

Alte secţii de votare vor mai fi în restaurantele Dunărea (Saturn), Pelican (Saturn) şi Topaz (Cap Aurora).

De asemenea, în municipiul Medgidia sunt organizate trei secţii de votare în Hotel Stadion, iar la Eforie vor fi amenajate secţii de votare în Hotel Traian (Eforie Nord) şi Hotel Astoria, dar şi în Restaurantul Faleza.

Alte secţii de votare vor mai fi organizate în grădiniţe, şcoli, licee şi teatre, dar şi în sediile agenţiilor fiscale, căminelor de pensionari şi spaţiilor comerciale, precum şi în pavilioanele expoziţionale "Aqua Magic" şi "SummerLand", în policlinici, baze sportive.

Pe de altă parte, USL a solicitat prefectului de Constanţa suplimentarea secţiilor de votare existente şi înfiinţarea a încă 100 de secţii pe litoral.

Primarul Radu Mazăre a menţionat în cererea adresată BEC că numărul turiştilor depășește, la fiecare sfârşit de săptămâna pe perioada vacanţei de vară, 140 de mii.

În solicitarea semnată de liderii USL Constanţa se precizează faptul că este imperios necesar să se suplimenteze numărul secţiilor de votare de pe litoral unde sunt înregistrate unităţi cu un total de peste 1.000 de locuri de cazare.

Aceștia susțin că fără organizarea unui număr de aproximativ 100 de secţii de votare în localităţile Constanţa, Mangalia, Năvodari, Eforie, Costinesti și Limanu, toţi turiştii care se vor afla pe litoral vor fi privaţi de dreptul constituţional de a-şi exprima opţiunea la referendumul din 29 iulie 2012 pentru demiterea preşedintelui României.

Prefectul judeţului Constanţa, Bogdan Hutucă, a declarat că se va consulta cu Ministerul Administraţiei şi Internelor pe acest subiect, dar a explicat totodată că ”situaţia secţiilor de votare delimitate a fost deja trimisă către MAI şi către Autoritatea Electorală Permanentăa, în conformitate cu acel calendar al referendumului, aprobat prin Hotărâre de Guvern".Autor:
Mona Constantinescu
Editor:
Angela Bârgoan
Adăugat:
19 Iulie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza