PDL vrea sesiune extraordinară pe tema MCV

Liderul PDL, Vasile Blaga, afirmă că acţiunile USL precum nominalizarea miniştrilor cu probleme, sau intervenţiile premierului Victor Ponta în actul de justiţie, ar putea conduce la un raport MCV nefavorabi.

Adăugat: 15 Iulie 2013
Ultima actualizare:15 Iulie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Democrat-liberalii cer convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare pe tema Mecanismului de Cooperare şi Verificare, grav afectat, după cum afirmă ei, de cazul condamnării fostului Ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu.

Totodată, PDL doreşte discutarea în regim de urgenţă a legii privind personalul de specialitate din justiţie, pentru a putea pune în practică codul de procedură penală, precum şi codul penal.

Liderul PDL, Vasile Blaga, afirmă că acţiunile USL din ultima perioadă, nominalizarea miniştrilor cu probleme, proiectul de revizuire a Constituţiei, intervenţiile premierului Victor Ponta în actul de justiţie, ar putea conduce la un raport MCV nefavorabil.

 

AUDIO Vasile Blaga

Potrivit lui Blaga, raportul nefavorabil pe MCV va afecta pe fiecare român, pentru că din nou se va amâna aderarea la Schengen şi investiţiile vor scădea.

El a criticat activitatea Guvernului, arătând că în ultimele şase luni România are cea mai mare scădere a producţiei industriale din Europa, iar investiţiile au scăzut cu 6%.

Blaga a spus că acestea sunt motive suplimentare pentru care PDL cere şi demisia primului ministru.

Vasile Blaga a precizat că liderii grupurilor parlamentare ale PDL vor discuta zilele acestea cu liderii grupurilor PPDD şi UDMR, pentru a strânge cele 137 de semnături necesare convocării unei sesiuni extraordinare.

El a mai spus că PDL nu s-ar opune, în cazul unei sesiuni extraordinare, discutării legii referendumului cu cvorum redus la 30 la sută, lege retrimisă în parlament de preşedintele Traian Băsescu. Autor:
Ioana Tănase
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
15 Iulie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza