PDL vrea sesiune extraordinară în cazul lui Victor Paul Dobre

Democrat liberalii susțin că USL trebuie să "deschidă drumul justiției" și să convoace o sesiune parlamentară extraordinară pentru ridicarea imunității fostului ministru al administrației, deputatul Victor Paul Dobre.

Adăugat: 12 August 2012
Ultima actualizare:12 August 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

PDL doreşte convocarea unei sesiuni extraordinare în care să se discute problema ridicării imunităţii parlamentare pentru deputatul PNL Victor Paul Dobre, fost ministru al administraţiei.

Deputatul democrat liberal Valeriu Tabără a declarat, astăzi, că justiţia trebuie lăsată să îşi facă datoria.

"Absolut. Eu cred că atunci când e vorba de justiţie nu avem niciun fel de probleme de a ne întruni şi eu sper ca USL-ul să facă ce a făcut PDL-ul atunci când are probleme de ridicat imunitatea şi de a deschide drumul justiţiei să facă ce am făcut şi noi. Nu le cerem mai mult', a declarat Tabără duminică, întrebat de presă dacă, în calitate de deputat, crede că este oportună o sesiune extraordinară pentru rezolvarea situaţiei lui Dobre, deputat PNL", a spus Tabără.

Valeriu Tabără a adaugat că trebuie clarificate cât mai repede problemele din politică.

"E datoria noastră de parlamentari să fim prezenţi la orice dezbatere care priveşte societatea românească şi mai ales astăzi e nevoie să fim prezenţi să clarificăm cât mai repede problemele cu care ne confruntăm şi cu care se confruntă de fapt zona politică din România astăzi", a declarat Tabără.

Pe de altă parte, USL a anunţat că parlamentarii puterii nu vor accepta introducerea în dezbaterea plenului a solicitării Parchetului General şi nici nu vor vota în favoarea începerii urmăririi penale pentru fostul ministru.

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a cerut Camerei Deputaţilor avizul pentru începerea urmăririi penale a fostului ministru al administraţiei, Victor Paul Dobre, care alături de secretarul de stat Ioan Căbulea au înaintat Curţii Constituţionale o adresă în care scria că Ministerul de Interne nu-şi poate asuma numărul de alegători.Autor:
Alina Bordeiaşu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
12 August 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza