PDL vrea să se alieze cu PNŢCD şi Noua Republică

Prim-vicepreşedintele PDL Cristian Preda a afirmat că democrat liberalii doresc să încheie cât mai repede manifestul politic care să stea la baza alianţei de dreapta cu PNŢCD şi Noua Republică.

Adăugat: 20 August 2012
Ultima actualizare:20 August 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Cristian Preda a afirmat, luni, după şedinţa Biroului Permanent Naţional al PDL,  că democrat-liberalii au două propuneri pentru a denumi alianţa de dreapta cu PNŢCD şi Noua Republică, dar aşteaptă propuneri şi din partea partenerilor săi.

"Am analizat stadiul discuţiilor cu partenerii din PNŢCD şi Noua Republică pentru încheierea unei alianţe de dreapta. Vom merge miercuri la următoarele discuţii găzduite de Noua Republică. O primă formă a unui manifest politic dorim să o adoptăm cât mai repede pentru a fixa obiectivele alianţei noastre electorale. Avem două  propuneri de nume. Aşteptăm şi de la partenerii noştrii. Vom face şi mici teste pentru a vedea care anume e mai potrivit", a spus Cristian Preda după şedinţa Biroului Permanent Naţional al PDL.

Prim-vicepreşedintele democrat-liberal a afirmat că alianţa vizează şi participarea pe liste comune la alegerile parlamentarele din 2 decembrie.

Cristian Preda: PDL nu-i va lăsa pe cei de la USL să trişeze

Cât priveşte rezultatele referendumului, Cristian Preda a afirmat că PDL nu-i va lăsa pe cei de la USL să trişeze şi să introducă confuzie în minţile cetăţenilor.

Preda a spus că la şedinţa BPN al PDL s-a discutat despre faptul că PDL ţine să reamintească Guvernului că trebuie să evite orice modalitate prin care este sporită confuzia în legătură cu derularea consultării din 29 iunie.

El a spus că din 2004 până în prezent numărul alegătorilor a variat între 18,25 milioane şi 18,89 milioane. El a adăugat că la locale au fost 18,53 de milioane de alegători pe liste, iar la referendum au fost 18,3 milioane de alegători.

"Orice încercare de a introduce confuzie trimiţând date irelevante la CC - câte persoane care şi-au pierdut buletinul, la câţi le-a expirat buletinul - nu e decât o tentativă de a bloca o decizie a CC pentru prelungirea şederii lui Crin Antonescu la Cotroceni. Solicităm USL să renunţe la orice mijloace prin care ar amâna o decizie a Curţii", a mai spus Preda.

El a adăugat că PDL nu-i va lăsa pe cei din USL "să trişeze şi să introducă confuzie în minţile cetăţenilor".Autor:
Alina Dobrinescu
Editor:
Alina Dobrinescu
Adăugat:
20 August 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza