PDL şi PNL iau în calcul o alianţă electorală

Liderul PDL, Vasile Blaga, recunoaşte că şansele fuziunii PDL - PNL până la alegerile prezidenţiale sunt mici, astfel încât se va negocia o alianţă politică în vederea susţinerii unui singur candidat.

Adăugat: 1 Iulie 2014
Ultima actualizare:2 Iulie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Vasile Blaga la Congresul PNL. Sursa: Mugur Mihăiță
trimite pe mail

PNL şi PDL vor avea până la sfârşitul lunii iulie un candidat unic la Preşedinţie şi, indiferent de faza în care se vor afla la acel moment procedurile de fuziune, se va merge pe această variantă, a declarat marţi liderul liberalilor, Klaus Iohannis.

"Procesul de fuziune merge în forţă mai departe. Din partea PNL, vreau să spun cu toată claritatea, indiferent cine va fi candidatul nostru pentru Preşedinţie, procesul de fuziune, procesul de unificare a dreptei merge mai departe. Noi, PNL, vom avea un singur candidat desemnat pentru prezidenţiale până la mijlocul lunii, iar până la sfârşitul lunii iulie vom avea candidatul unic al dreptei rezultată din fuziunea PNL cu PDL. Indiferent dacă procedurile birocratice de fuziune ajung într-o fază avansată sau nu, noi vom merge cu toată hotărârea în această configuraţie", a spus Iohannis, la finalul discuţiilor dintre reprezentanţii PNL şi PDL pe tema fuziunii.

La rândul său, liderul PDL, Vasile Blaga, a subliniat hotărârea celor două partide de a continua procesul de fuziune.

El a recunoscut însă că şansele ca unirea să se realizeze efectiv până la alegerile prezidenţiale sunt mici, astfel încât se va negocia o alianţă politică în vederea susţinerii unui singur candidat,  a precizat preşedintele PDL, Vasile Blaga.

"Până la 1 august, cele două partide vor avea desemnat candidatul unic la Preşedinţie. Tot până la acea dată vor fi gata toate documentele necesare fuziunii. Procesul continuă, de altfel. Aţi văzut că vin echipele care lucrează la documente, la coroborarea în teritoriu a celor două partide, deci suntem pe un drum bun, care va aduce multă speranţă României, care va crea nu numai un partid care poate să fie o alternativă serioasă - şi va fi - la PSD, ci şi un partid mare de centru-dreapta, care să propună un proiect serios românilor", a afirmat Blaga.

El a precizat că procedurile de fuziune nu depind de cele două partide, ci de procesul de justiţie.

"Cele două partide vor merge într-o alianţă electorală. La momentul potrivit vă vom spune şi numele alianţei şi forma sub care vom candida, repet, cu un singur candidat la Preşedinţie", a susţinut Blaga.Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
1 Iulie 2014
Ultima actualizare:
2 Iulie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza