PDL şi PNL depăşesc neînţelegerile. Negocierile continuă

Liderul PDL, Vasile Blaga, nu se arată deranjat de afirmaţiile lui Klaus Iohannis privind numele noului partid, precizând că "trebuie să ţinem cont de emoţia unui congres".

Adăugat: 30 Iunie 2014
Ultima actualizare:30 Iunie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Vasile Blaga la congresul PNL. Sursa: Mugur Mihăiţă
trimite pe mail

Liderii PDL şi cei ai PNL au avut luni, noi negocieri privind fuziunea, pe fondul unor neînţelegeri apărute în urma anunţului liderului PNL, Klaus Iohannis, potrivit căruia cele două partide ar fuziona sub numele PNL.

Vasile Blaga, susţine că democrat-liberalii sunt decişi să participe la realizarea noii formaţiuni de centru dreapta ca alternativă la PSD.

"Să le arătăm ce dorim să facem pentru a-i atrage de partea noastră. Nu gândim numai alegerile prezidenţiale, gândim şi alegerile generale. De aceea facem acest mare partid de centru-dreapta. Va trebui să avem un program al preşedintelui, un program pentru ţară al viitorului partid, pentru că diferă responsabilităţile constituţionale ale preşedintelui de cele ale Guvernului. Va trebui să avem, organizatoric, un statut al partidului", a spus Blaga.

Preşedintele PDL a mai declarat că numele partidului ce va rezulta din fuziunea PNL-PDL este ultimul lucru "foarte important de limpezit".

El a precizat că afirmaţia recentă a lui Klaus Iohannis pe această temă este una ce ţine de "emoţia unui congres".

"Trebuie să ţinem cont de emoţia unui Congres. Am declarat, nu am dat de înţeles, că numele partidului poate fi PNL, PDL sau un alt nume. Eu declar lucrurile acestea de o lună de zile. Este ultimul lucru foarte important pe care îl vom limpezi. Până atunci, sunt lucruri mult mai importante de făcut. Eu cred, pe de altă parte, că explicaţiile domnului Iohannis sunt suficiente", a susţinut Blaga înainte de şedinţa Biroului Permanent Naţional al democrat liberalilor.

Preşedintele PDL a mai precizat că nu a dat niciun mandat nimănui să discute numele viitorului partid.

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, la Congresul liberalilor,  că PDL a acceptat ca partidul care va rezulta din fuziunea PNL-PDL să se numească PNL.

Imediat au  reacţionat prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu şi vicepreşedintele Anca Boagiu.

Predoiu a declarat că Iohannis nu a avut mandat să facă acest anunţ şi că se impune o resetare în negocierile cu PNL în sensul în care democrat-liberalii aşteaptă mai mult respect în dialogul dintre cele două partide.

 


 Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
30 Iunie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza