PDL şi PNL contestă la CCR numirea lui Marius Vorniceanu la ASF

Deputaţii liberali şi democrat liberali susţin că Marius Vorniceanu nu are experienţă pentru funcţia de vicepreşedinte ASF.

Adăugat: 13 Octombrie 2014
Ultima actualizare:13 Octombrie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Deputaţii PDL şi PNL au sesizat Curtea Constituţională a Românie cu privire la hotărârea Parlamentului prin care Marius Vorniceanu a fost numit vicepreşedinte, membru executiv al Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară, în sectorul asigurărilor-reasigurărilor.

Potrivit unui comunicat, deputaţii liberali şi democrat-liberali consideră că Marius Vorniceanu, deşi a îndeplinit mai multe funcţii de control ale statului, experienţa sa nu corespunde nici unui sector în care ASF îşi desfăşoară activitatea.

"Prin această hotărâre, domnul Marius Vorniceanu a fost numit membru executiv al ASF fără îndeplinirea condiţiilor prevăzute de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.93/ 2012, prin care se cerea expres ca acesta să aibă 'pregătire profesională şi experienţă profesională corespunzătoare în domenii în care ASF are competenţe' şi să 'aibă o experienţă profesională în domeniul financiar al instituţiilor de credit şi/ sau al instituţiilor financiare nebancare de minim nouă ani de la data absolvirii studiilor'. Chiar dacă domnul Marius Vorniceanu a îndeplinit de-a lungul timpului mai multe funcţii de control ale statului, experienţa domniei sale nu corespunde niciunui sector în care ASF îşi desfăşoară activitatea şi anume: piaţă de capital, pensii administrate privat şi nici în sectorul asigurărilor-reasigurărilor, domeniu în care domnul Marius Vorniceanu a fost învestit", se arată în comunicatul citat.

PDL şi PNL condamnă modul în care PSD numeşte în funcţii cheie ale statului oameni "nepotriviţi, fără experienţa profesională specifică acestor funcţii, a căror singură calitate este aceea că au sprijinul lui Victor Ponta sau al PSD", arată sursa citată.

Pe 30 septembrie, Plenul Parlamentului a votat în favoarea numirii lui Marius Vorniceanu ca vicepreşedinte executiv al ASF în sectorul asigurărilor-reasigurărilor.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
13 Octombrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza