PDL sesizează Comisia Europeană în legătură cu achiziţiile publice

PDL va sesiza Comisia Europeană în ceea ce priveşte modificările aduse de Guvernul USL în legislaţia achiziţiilor publice, precizând că s-a creat "bulversare" în sistemul de achiziţii.

Adăugat: 3 Iulie 2013
Ultima actualizare:3 Iulie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

PDL critică măsura de majorare a limitei valorice pentru achiziţiile directe de la 15.000 la 30.000 de euro pentru produse ori servicii şi la 100.000 de euro pentru lucrări.

Secretarul executiv al partidului, Cristina Trăilă, afirmă că prin această modificare, adoptată de majoritatea parlamentară a USL, se elimină atribuţiile fundamentale ale Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice, aceasta  fiind singura instituţie capabilă să exercite control asupra sistemului de achiziţii.

AUDIO Cristina Trăilă

În consecinţă, PDL va sesiza Comisia Europeană în ceea ce priveşte modificările aduse de Guvernul USL în legislaţia achiziţiilor publice.

Ea afirmă că cele patru ordonanţe de urgenţă date de Guvernul Ponta în ultimele şase luni au creat o reală bulversare în sistemul de achiziţii.

"O autoritate contractantă nu mai ştie dacă trebuie sau nu trebuie să cheltuie acei bani publici", a spus Trăilă..   

Ea a precizat că în perioada de guvernare Boc, "măsura de anulare a contractelor de achizitie publică a fost confirmată prin decizia instanţelor de judecată în proporţie de 90%”.

Ea afirmă că în perioada guvernării PDL nu s-a permis cheltuirea abuzivă a banului public de autorităţile contractante.Autor:
Ioana Tănase
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
3 Iulie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza