PDL se pregăteşte pentru sesiunea extraordinară

Grupurile parlamentare PDL se reunesc în 6 august pentru a discuta despre sesiunea extraordinară.

Adăugat: 22 Iulie 2010
Ultima actualizare:22 Iulie 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Liderul senatorilor democrat-liberali, Traian Igaş a declarat că grupurile parlamentare ale PDL se vor reuni, pe 6 august, pentru a discuta despre propunerile de măsuri economice şi despre sesiunea extraordinară a Parlamentului.


Potrivit lui Igaş, parlamentarii PDL urmau să se întâlnească pe data de  6 august pentru a vorbi despre măsurile anticriză şi, în condiţiile în care preşedintele a cerut, marţi, convocarea unei sesiuni extraordinare pe legea ANI, atunci aceştia vor discuta şi despre această sesiune parlamentară.


"Va trebui să vedem nota de fundamentare a Curţii Constituţionale pe Legea Agenţiei Naţionale de Integritate.  Nu s-a decis exact data sesiunii extraordinare", a adăugat liderul PDL din Senat.


Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, marţi, că va convoca Parlamentul în sesiune extraordinară la începutul lunii august, în primul rând pentru legea ANI.


Şeful statului a precizat că propune ca pe ordinea de zi a sesiunii parlamentare extrordinare să se afle Legea ANI, proiectul legii care prevede ca procesele să nu mai fie suspendate în cazul în care sunt ridicate excepţii de neconstituţionalitate, precum şi "legea micii reforme" în justiţie, aflată pentru avizare la CSM.


Băsescu a menţionat că a luat decizia de a convoca Parlamentul în urma raportului CE privind justiţia din România.
    

Preşedintele Camerei Deputaţilor a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că a primit scrisoarea şefului statului privind convocarea unei sesiuni extraordinare în prima parte a lunii august, precizând că, după ce Camera va primi motivarea CC la legea ANI, va avea loc o şedinţă de Birou Permanent.


Preşedintele României, Traian Băsescu, i-a transmis, miercuri şi  preşedintelui Senatului, Mircea Geoană, solicitarea de întrunire în sesiune extraordinară  în prima parte a lunii august, în vederea dezbaterii şi adoptării unor poriecte de lege legate de reforma Justiţiei.
    
  Autor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
22 Iulie 2010


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza