PDL se pregăteşte de excluderi

Conducerea Partidului Democrat Liberal se întruneşte luni pentru a discuta, printre altele şi posibila excludere din PDL a lui Cristian Preda, Teodor Baconschi şi Theodor Paleologu.

Adăugat: 3 Iunie 2013
Ultima actualizare:3 Iunie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

UPDATE Europarlamentarul Partidului Democrat Liberal Cristian Preda participă la şedinţă "pentru a se apăra".

"N-am fost invitat, însă am venit să mă apăr pentru că peste tot acolo unde eşti acuzat ai dreptul la apărare, doar în regimurile totalitare nu se respectă acest drept. Am venit să mă apăr, am venit de asemenea să acuz în faţa conducerii partidului, în BPN, responsabilii partidului nostru care refuză să aplice statutul. Dacă e de găsit cineva vinovat pentru starea de lucruri din acest moment, acela e preşedintele partidului Vasile Blaga pentru că refuză să aplice dispoziţia din statut care îi cere să constituie un Guvern din umbră ca principal instrument de opoziţie. Am auzit acum că a cerut să se facă la toamnă, nu putem să amânăm intrarea în opoziţie luni şi ani în şir, le voi spune colegilor mei din BPN că sunt vinovaţi pentru că acuzaţiile lansate public la adresa unor foşti miniştri, precum Daniel Funeriu şi Teodor Baconschi, au forţat plecarea acestora din partid. E o pierdere pentru partid", a spus el, potrivit Agerpres.

Preda a adăugat că nu are de gând să-şi dea demisia şi că se va bate pentru respectarea regulilor.

Fostul ministru de externe al PDL, Teodor Baconschi şi-a  anunţat, duminică seara, printr-o scrisoare adresată liderul Vasile Blaga, demisia din partid.

Baconschi îl acuză pe liderul Vasile Blaga că prin mesajele pe care le-a transmis prin intermediul presei l-a pus într-o situaţie inacceptabilă, care îl determină să afirme că părăseşte PDL fără vreun resentiment.

Propunerea  de excludere a celor trei a venit din partea vicepreşedintelui Alin Popoviciu, care consideră că declaraţiile acestora, din ultima perioadă, afectează grav imaginea partidului.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, susţine, însă, că şedinţa de luni, nu porneşte de la ideea excluderii. 

"Nu avem listă de excluderi. Eu pot să înţeleg că unii colegi sunt supăraţi şi o să vă spun că şi eu am supărările mele. În acelaşi timp, observ colegi care, în loc să se lupte cu USL-ul, permanent atacă partidul, culmea, folosind aceeaşi retorica ca şi USL-ul". Vasile BlagaLucrurile nu au fost tranşate în PDL, pentru că opiniile diferă iar cazurile celor propuşi pentru excludere diferă şi ele.

Purtătorul de cuvânt al PDL, Adriana Săftoiu, este de părere că excluderea lui Theodor Paleologu ar fi o absurditate, dar este de acord că declaraţiile lui Cristian Preda şi ale lui Teodor Baconschi sunt denigratoare la adresa partidului.

Fostul preşedinte Emil Boc sau liderul PDL Sibiu, Ion Ariton, consideră că nu ar fi momentul de excluderi şi că acum ar fi timpul ca PDL să strângă rândurile, nu să le rupă.

În opinia lui Ion Ariton, exluderea pentru presupuse delicte de opinie ar avea efecte mortale pentru PDL în această perioadă.

Vineri, liderul formaţiunii, Vasile Blaga recunoştea că nemulţumiri există cu adevărat, însă discuţia din biroul permanent nu va porni de la ideea excluderilor.  

Printre cei propuşi pentru excludere de către vicepreşedintele PDL, Alin Popoviciu, figura şi fostul ministru al educaţiei, Daniel Funeriu, însă acesta şi-a dat deja demisia la mijlocul săptămânii trecute.
 Autor:
Bogdan Isopescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
3 Iunie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza