PDL protestează marţi în staţiile PECO faţă de majorarea accizei la combustibili

Vicepreşedintele PDL, Ioan Oltean, a anunţat că PDL va protesta, marţi, în staţiile PECO din întreaga ţară faţa de majorarea „nejustificată” a accizei la carburant.

Adăugat: 28 Martie 2014
Ultima actualizare:28 Martie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Ioan Oltean, vicepreşedinte al PDL
trimite pe mail

Oltean a spus, vineri, într-o conferinţă de presă, că PDL pregăteşte proteste în staţiile PECO din întreaga ţara prin care urmăreşte să le spună oamenilor că "începând cu 1 aprilie, acciza nu e o minciună, ci o realitate crudă pe care o va trăi fiecare”.

Oltean a comentat mai întâi declaraţiile contradictorii ale ministrului Finanţelor, Ioana Petrescu şi cele ale  premierului Victor Ponta în ce priveşte „electorata” (măsura propusă de Guvernul Ponta cu privire la reducerea ratelor la credite, numită de presa "electorata" –n.r. ), şi acciza de şapte eurocenţi pe combustibil.

"Domnişoara ministru a spus că electorata se va aplica începând din 2016 după ce va suporta nişte modificări şi că resursa financiară obţinută la bugetul statului prin majorarea accizei la combustibil se va folosi şi pentru salarii şi pensii, unde se înregistrează un deficit şi unde există riscul ca anul acesta să nu fie suficiente resurse pentru plata lor pe întregul an 2014. Evident că a intervenit traducătorul Guvernului, Victor Ponta, care a spus că domnişoara ministru nu are adreptate, ca şi electorata se va aplica din iunie 2014, iar acciza se va duce la infrastructura naţională. Ce a spus premierul s-ar traduce cam aşa: amărâta asta nu ştie să mintă, ea a învăţat la Harvard că lucrurile trebuie spuse pe nume, cum le-a constatat, dar fătuca asta încă nu e învăţată să mintă şi atunci mincinosul şef al Guvernului a simţit nevoia să vină şi să corecteze spunând „săraca”. Săraca cu duhul sau cu ce?", a întrebat retoric Oltean.

El a adăugat că "într-o asemenea situaţie, PDL nu poate decât să ceara în mod ferm Guvernului Ponta să renunţe la mărirea accizei pe combustibil, la un nouă povară pe cetăţeanul obişnuit”.

Întrebat dacă e posibil să fie organizate proteste în benzinării, liderul PDL a răspuns:

"O să cerem aprobările necesare şi în PECO vom merge cu pancarte să informăm cetăţeanul ca, începând cu 1 aprilie, acciza nu e o minciună, ci o realitate crudă pe care o va trăi fiecare. Vom încerca marţi – să vedem cum vom reuşi - ca în staţiile PECO să fim prezenţi prin pancarte, prin informaţii corecte aduse cetăţeanului legat de acest bir pe care guvernul Ponta îl introduce, aceasta acciză mare pe combustibil care va fi o povară geu de suportat de transportatori, de către mediul de afaceri, de către cetăţean. Cetăţeanul va cheltui cu cel puţin 50 de lei în plus în fiecare lună din cauza accizei", a mai spus Ioan Oltean, potrivit corespondentului RRA.


 Autor:
Cristiana Sabău
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
28 Martie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza