PDL pregăteşte o moţiune simplă pe buget

PDL nu va vota proiectul de buget pe 2014 şi va prezenta în această săptămână o moţiune simplă prin care va cere retragerea documentului din dezbaterea parlamentară.

Adăugat: 11 Noiembrie 2013
Ultima actualizare:11 Noiembrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Democrat-liberalii anunţă că vor depune o moţiune simplă în care cer retragerea construcţiei bugetare pe 2014.

Liderul PDL, Vasile Blaga afirmă că politica Guvernului este bazată  pe suprataxare, fapt care va duce la slăbirea economiei.

"Noi nu-l vom vota (bugetul n.r.). Mai mult, o să iniţiem o moţiune pe care o vom prezenta săptămâna aceasta pe tema involuţiei economice, pe tema creşterii fiscalităţii, în care vom cere chiar retragerea bugetului", a declarat Vasile Blaga, întrebat dacă democrat-liberalii susţin bugetul pe 2014.

El afirmă că bugetul pe 2014 este o nouă dovadă că PNL nu mai poate fi considerat un partid de dreapta.

"În acest moment, PNL mai este un partid de dreapta doar în visele domnului Antonescu, e un altfel de PSD. Un partid liberal care capitulează, acceptând această construcţie socialistă a bugetului, în faţa PSD-ului nu mai este un partid de dreapta", a afirmat preşedintele PDL, înainte de şedinţa BPN al partidului.

Pe de altă parte, Vasile Blaga spune că tot mai desele replici tăioase dintre liberali şi social-democraţi arată faptul că USL nu mai poate ascunde problemele cu care se confruntă.

"Sunt problemele interne ale USL pe care nu le mai pot ascunde sub preş. Tensiunile sunt cu atât mai mari, cu cât liberalii, iată, capitulează în faţa PSD-ului şi vin cu cea mai proastă construcţie bugetară. Criticată de absolut tot mediul de afaceri, că discutăm de Camera de Comerţ Româno-Americană, de Asociaţia Investitorilor Români, de Consiliul Fiscal, de cine doriţi dumneavoastră, nimeni nu este mulţumit de această construcţie propusă de acest premier, Ponta-Zapciul. Pune taxe peste tot ce mişcă în ţara asta. Nu are niciun fel de intenţie de a reduce presiunea fiscală, de a reduce inflaţia, de a reduce, mai ales, această grea apăsare pe tot mediul de afaceri care este a treia fiscalitate pe forţa de muncă din Europa", a declarat preşedintele PDL.Autor:
Bogdan Isopescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
11 Noiembrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza