PDL + PNL = Alianța Creștin Liberală

PDL și PNL vor participa la alegerile prezidențiale ca o alianță electorală, cu denumirea Alianța Creștin Liberală PDL-PNL.

Adăugat: 22 Iulie 2014
Ultima actualizare:22 Iulie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, Cătălin Predoiu și Vasile Blaga
trimite pe mail

Alianţa Creştin-Liberală PNL-PDL, este numele sub care cele două partide vor participa la alegerile prezidenţiale din această toamnă.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a precizat că s-a optat pentru această variantă, întrucât fuziunea dintre cele două partide nu va fi efectivă din punct de vedere juridic până la data alegerilor din noiembrie.

Întrebat dacă va avea timp să promoveze numele Alianţei astfel încât să fie cunoscut la nivel naţional, Blaga a spus că va promova în primul rând numele candidatului la prezidenţiale.

"În primul rând vom promova numele candidatului şi acest candidat va fi susţinut de Alianţă şi de cele două sigle ale celor două partide, pentru că vom fi încă două partide până când instanţa va hotărî când vom fi unul singur. Timp este şi lucrurile sunt din acest punct de vedere mai simple decât la celelalte alegeri, pentru că alegerile prezidenţiale sunt extrem de personalizate. Candidează un singur om din partea celor două partide, care va avea cele două sigle", a explicat Vasile Blaga.

Candidatul la prezidențiale, pe 5 august

Candidatul Alianţei Creştin Liberale pentru alegerile prezidenţiale va fi anunţat oficial pe 5 august, a declarat marţi preşedintele PNL, Klaus Iohannis.

Iohannis, a afirmat că el, în calitatea sa de candidat al liberalilor pentru funcţia prezidenţială, şi candidatul PDL, Cătălin Predoiu, vor fi supuşi unui studiu sociologic, care va stabili care dintre ei este cel mai bine plasat în opţiunile electoratului.

Pe baza acestui studiu, Alianţa Creştin-Liberală PNL-PDL îşi va alege un candidat unic în alegerile prezidenţiale,

"Am constatat că avem doi candidaţi (pentru alegerile prezidenţiale - n.r.): domnul Predoiu din partea PDL şi subsemnatul din partea PNL. Am convenit să demarăm în această săptămână sondaje şi de o parte şi de cealaltă. Va fi stabilită câte o casă de sondare, aşteptăm rezultate până cel târziu în 4 august, urmând ca în data de 5 august să anunţăm oficial cine va fi desemnat candidatul dreptei sau cum am putea să spunem acum cine va fi desemnat candidatul Alianţei Creştin Liberale", a spus Iohannis, la sediul PDL Bucureşti, după o întâlnire a liderilor celor două partide.Autor:
Alexandra Cristea
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
22 Iulie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza