PDL plusează şi cere şi demisia lui Zgonea

Democrat-liberalii solicită demisia preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, pe care îl acuză că ar fi încurajat numirile în consiliul de administraţie al TVR declarate astăzi neconstituţionale.

Adăugat: 26 Septembrie 2012
Ultima actualizare:26 Septembrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Vicepreşedintele PDL, Raluca Turcan, susţine că şi formaţiunea pe care o reprezintă avea dreptul să desemneze trei membri în acest for, dar nu a obţinut nici un mandat.

"PDL solicită majorităţii parlamentare a USL să iniţieze de urgenţă o procedură parlamentară corectă şi legală pentru numirea celor opt membri ai CA ai TVR care şi-au pierdut funcţiile odată cu decizia Curţii Constituţionale. Cerem majorităţii parlamentare a USL să susţină proiectul PDL pe tema depolitizării TVR, scopul redării demnităţii acestei instituţii. Şi, nu în ultimul rând, cerem grupului PSD de la Cameră retragerea sprijinului politic preşedintelui Camerei, Valeriu Zgonea, cel care a girat şi a încurajat acest atac la adresa statului de drept", a solicitat Raluca Turcan.

Ea a apreciat că admiterea contestaţiei PDL de către Curtea Constituţională reprezintă "o victorie a normalităţii şi a legii".

"Pentru prima dată după 1989, o majoritate politică s-a comportat ca un vechil pe moşie în Parlamentul României, încălcând legi existente şi, de asemenea, Constituţia României. Cerem de asemenea majorităţii parlamentare USL să susţină proiectul Partidului Democrat-Liberal pe tema depolitizării Televiziunii Publice, în scopul redării demnităţii acestei instituţii" a declarat Turcan.

Proiectul PDL prevede scăderea numărului de membri numiţi de partidele parlamentare în consiliile de administraţie ale TVR şi SRR, astfel încât societatea civilă să numească majoritatea membrilor.

Zgonea: Turcan nu cunoaşte regulamentul

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, susţine că democrat-liberalul Raluca Turcan nu cunoaşte regulamentul şi nu înţelege situaţia când îl acuză că ar fi încurajat numirile în Consiliul de Administraţie al TVR, declarate astăzi neconstituţionale.

El a precizat în exclusivitate pentru Radio România Actualităţi că, în acest caz, desemnările nu sunt rezultatul voinţei sale, ci al votului exprimat în plenul reunit.

Amintim că, miercuri, Curtea Constituţională a decis că opt din cei 13 membri numiţi în consiliul de administraţie al TVR la sfârşitul lunii iunie urmează să-şi piardă această calitate, pentru că la validarea noii sale componenţe nu au fost votate şi cele trei propuneri din partea democrat-liberalilor.

CCR a amânat decizia în cazul lui Vasile Blaga

De precizat că CCR a amânat pentru joi, decizia în cazul sesizării depuse de PDL privind revocarea lui Vasile Blaga de la şefia Senatului.

Democrat-liberalii arată în contestaţie, că în cazul procedurii de revocare a lui Vasile Blaga, Senatul era obligat să verifice o serie de condiţii legate de validitatea acestei propuneri.

Revocarea lui Vasile Blaga de la şefia Senatului a mai fost contestată la CCR, însă magistraţii au respins sesizarea PDL în acest sens ca fiind inadmisibilă, în condiţiile în care Guvernul Ponta îi luase prin ordonanţă de urgenţă dreptul de a se prounuţa asupra hotărilor Parlamentului.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Bogdan Isopescu
Adăugat:
26 Septembrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza