PDL pledează pentru adoptarea de urgenţă a Legii pensiilor

Preşedintele PDL, Emil Boc a afirmat la finalul consultărilor de la Cotroceni, că partidul său susţine adoptarea de urgenţă a Legii pensiilor, Legii educaţiei naţionale, Legii salarizării unice şi Legii privind accelerarea proceselor în justiţie.

Adăugat: 11 Octombrie 2010
Ultima actualizare:11 Octombrie 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Primul-ministru Emil Boc a anunţat că priorităţile legislative care au facut obiectul consultărilor de la Cotroceni, vor face obiectul unei şedinţe a coalitţei care va analiza modalităţile de promovare a legilor aflate în discuţie.

 

"Se impune reexaminarea cu prioritate şi de urgentă a Legii pensiilor cu motivatţa solicitată de preşedinte urmând ca Parlamentul să transeze rapid acest punct de vedere. Legea trebuie promovată rapid pentru că este necesară românilor din perspectiva asigurarii sustenabilitaţii bugetului de pensii şi este o obligaţie a României, ca urmare a acordurilor internationale pe care le are", a declarat , premierul Emil Boc.

 


              
 
El a mai spus că Executivul ia în calcul posibilitatea de a-şi asuma răspunderea atât pe Legea educaţiei naţionale, cât şi pe cea privind salarizarea unică, de ultima depinzând construcţia bugetară pe anul 2011 şi salariile angajaţilor din sectorul public.

 Cât priveşte Legea care vizează accelerarea proceselor judiciare, Emil Boc  a declarat că  estimează la două săptamâni  intervalul în care acest act normativ va fi adoptat în Camera Deputatilor, care  pentru  această lege este for decizional.

 
 "Coaliţia se va întruni (luni n.r.) la ora 19,00, în această seară şi va lua  o decizie cu privire la modalităţile şi formele de promovare şi analiza în Guvern a actelor mentionate",  a mai anunţat  prim- ministrul României.

 Emil Boc a mai accentuat  şi importanţa atragerii şi absorbţiei Fondurilor Europene şi a precizat că aceasta reprezintă o prioritate a Cabinetului său.

 
"Cu privire la absorbţia fondurilor europene, se impune o implicare mult mai mare a miniştrilor, astfel încât fondurile europene să fie absorbite şi atrase în România, având această şansă de creştere economică pentru 2011 şi 2012, prin utilizarea eficientă a fondurilor europene, şi nu în ultimul rând în privinţa privatizărilor accelerarea demersurilor începute de guvern în vederea vânzării acţiunilor minoritare ale statului la diverse societăţi şi companii şi accelerarea procedurii de vânzare la CFR Marfă, procedură aflată în desfăşurare.

 

 

 


Preşedintele Traian Băsescu  a discutat luni cu conducerea formaţiunilor politice, reprezentate în Parlamentul Românie şi care susţin Guvernul. Doar formaţiunile ce compun arcul guvernamental au dat curs invitaţiei lui Traian Basescu. Şeful statului a anunţat că va incerca să "substitue opoziţia".

 

 

Opoziţia a refuzat invitaţia la Cotroceni

 

 


Liderul PNL ,Crin Antonescu a anunţat, vineri, că liberalii nu vor participa la consultările iniţiate de şeful statului pe tema priorităţilor legislative, întrucât nu mai recunosc în Traian Basescu un partener de dialog.

 Un anunţ similar a făcut şi conducerea PC. PSD i-a transmis luni, printr-o scrisoare, sefului statului că nu va participa la consultări , alături  de  UNPR "partid nascut prin fraudarea votului popular" şi îi propune lui Traian Băsescu fie să anuleze invitaţia pentru independenţi, fie să cheme opoziţia separat.  


          
 Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
11 Octombrie 2010


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza