PDL negociază o alianţă electorală de centru dreapta

PDL poartă discuţii cu mai multe formaţiuni pentru încheierea unei alianţe electorale, "în trei patru săptămâni".

Adăugat: 2 August 2012
Ultima actualizare:2 August 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Europarlamentarul PDL Cristian Preda declară că miercuri au început discuţiile dintre PDL, PNŢCD, Noua Republică, Iniţiativa Civică de Centru-Dreapta şi Fundaţia Creştin-Democrată în vederea încheierii unei alianţe electorale pentru scrutinul legislativ, arată Mediafax.

Cristian Preda a explicat că există câteva puncte agreate:

► Scopul alianţei este definirea unei alternative la Uniunea Social Liberală;

► Fiecare formaţiune îşi menţine identitatea politică, acceptând criterii de integritate comune pentru candidaturile ce vor fi prezentate la viitoarele alegeri legislative;

► Mai multe grupuri de lucru vor pregăti detaliile politice şi juridice care ar putea conduce, în cazul cel mai fericit, la încheierea alianţei electorale de centru-dreapta peste 3-4 săptămâni.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, miercuri, că împreună cu Mihai Răzvan Ungureanu, Mihail Neamţu, Aurelian Pavelescu şi Adrian Papahagi au stabilit, în vederea construirii unei platforme de centru-dreapta, formarea unui grup politic care să elaboreze programul politic şi de guvernare.

"Lucrurile din punctul meu de vedere şi a colegilor mei sunt extrem de îmbucurătoare. Este o mare încredre între noi, pur şi simplu nu avem divergenţe în abordarea problemelor. Am căzut de acord ca în perioada următoare să constituim grupul politic care să se ocupe de programul politic, de programul de guvernare, de construcţia instituţională pentru că şi ea este extrem de importantă şi am ajuns şi la concluzia că ar trebui să constituim şi un colectiv care să ţină cont de criteriile pe care le-am asumat de integritate care să cearnă printr-o sită foarte deasă pe toţi candidaţii noştri la alegerile parlamentare", a spus Blaga.

Mihai Răzvan Ungureanu a lansat pe 6 iulie Iniţiativa Civică de Centru Dreapta, eveniment la care au luat parte Monica Macovei, Cristian Preda, Ioan Stanomir şi alţi zeci de suporteri, "dornici să construim împreună un spaţiu politic în care civilitatea şi moderaţia să fie cele care vor domina viaţa politică românească de aici înainte", a completat fostul premier în comunicatul remis presei.Autor:
Alice Vasiloiu
Editor:
Alice Vasiloiu
Adăugat:
2 August 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza