PDL, măcinat de disensiuni

Vicepreşedintele Gheorghe Flutur a spus că membri PDL care au adus critici partidului, vor fi invitaţi în Biroul Permanent pentru o discuţie colegială şi nu "pentru o judecată".

Adăugat: 2 August 2010
Ultima actualizare:2 August 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

În PDL disensiunile par să se accentueze, atât în teritoriu, cât şi la centru.


La Organizaţia Constanţa are loc un conflict legat de validarea conducerii municipale, iar la Bucureşti europarlamentarul Cristian Preda a revenit astăzi cu critici la adresa conducerii partidului.


Toate acestea au fost analizate , luni, în Biroul Permanent al PDL.


Contestaţia privind alegerile din Organizaţia PDL Constanţa va fi analizată de Comisia de Etică şi Litigii a partidului.


Este decizia Biroului Permanent al PDL, anunţată de vicepreşedintele democrat-liberal Gheorghe Flutur, la finalul reuniunii de luni.


Şedinţa de validare a conducerii Organizaţiei Municipale a PDL Constanţa s-a încheiat sâmbătă, cu un rezultat contradictoriu al votării.


Au existat două comisii de numărare a voturilor, una care a validat alegerea Mariei Stavrositu în fruntea organizaţiei, cealaltă care a infirmat-o.


Cât priveşte situaţia europarlamentarului Cristian Preda, cel care în ultima vreme a adus repetate critici la adresa conducerii PDL, vicepreşedintele Gheorghe Flutur spune că într-o şedinţă viitoare acesta va fi invitat la Biroul Permanent, pentru o discuţie colegială.


"Discuţie colegială, nu judecată""Invitaţia dlui Preda şi a altor colegi nu este pentru o judecată, este pentru a le cunoaşte părerea aici, în interiorul partidului, un lucru care este absolut firesc. Nu aş vrea să se înţeleagă din asta că vine la o judecată, ci vine la o discuţie colegială, sinceră, pentru a veni cu argumente pentru soluţiile necesare partidului şi guvernului", a spus Flutur.


Întrebat dacă va ţine cont de sugestiile făcute de Cristian Preda legate de o eventualitate a trecerii PDL în opoziţie, vicepreşedintele formaţiunii a subliniat că în această perioadă democrat-liberalii au obligaţia de a găsi soluţii pentru ieşirea din criză.


"Nu am discutat soluţiile lui Cristi Perda. De aceea îl invităm să purtăm discuţii, că orice idee este binevenită dacă este în sensul a ceea ce dorim: creşterea nivelului de trai al populaţiei în perioada următoare. Noi suntem un partid responsabil, nu abandonăm o barcă, chiar şi atunci când este furtună pe mare. Şi este o perioadă grea, o perioadă de criză, PDL şi-a asumat o responsabilitate. Din păcate, pe măsuri curajoase de reformă, anul trecut foştii aliaţi nu au vrut să fie alături de noi, le-a plăcut să stea pe mal să critice, în ideea că vor face procente", a subliniat Flutur.


Europarlamentarul PDL Cristian Preda a criticat actuala guvernare şi a susţinut că, prin eşecurile sale economice, Cabinetul Boc duce la creşterea PSD în sondaje.


Cristian Preda a declarat, la RFI, că Emil Boc lucrează pentru PSD şi este arogant.


"Premierul vrea să ne ducă pe Lună cu bicicleta, dar noi trebuie să-i spunem că e nevoie de un alt vehicul", a spus Preda, citat de Radio France Internaţional  România.
 Autor:
Petruţa Smântână
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
2 August 2010


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza