PDL îşi face "guvern din umbră"

PDL îşi va desemna în toamnă un "guvern din umbră", care va avea menirea de a monitoriza activitatea executivului în funcţie şi de a propune politici publice alternative, a anunţat liderul democrat-liberalilor, Vasile Blaga.

Adăugat: 31 Mai 2013
Ultima actualizare:1 Iunie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

"Am început în ţară prezentarea strategiilor sectoriale pe toate domeniile importante ale activităţii socio-economice, urmărind profesionalizarea partidului, a instituţiilor, a comisiilor de specialitate. În urma activităţii din comisii, la începutul toamnei, probabil, vom nominaliza şi guvernul din umbră", a anunţat, vineri, la Cluj, Vasile Blaga.

El a precizat că nominalizările se vor face pe baza rezultatelor fiecărui membru.

"Nu va fi desemnat în biroul meu de unul, doi, trei colegi, ci membrii respectivului guvern alternativă vor fi desemnaţi în conformitate cu eforturile pe care le-au depus colegii noştri şi le depun în continuare în fiecare zonă", a precizat Vasile Blaga, la dezbatere cu membri ai PDL cu tema "Soluţii şi inţiative legislative ale PDL privind reforma constituţională, administrativă şi a justiţiei", a declarat Blaga.

Liderul PDL a mai spus că reprezentanţii formaţiunii sale politice vor prezenta în continuare strategiile sectoriale pe care le promovează democrat-liberalii.

Vasile Blaga a mai anunţat că până la finalul acestui an va fi desemnat candidatul PDL la alegerile prezidenţiale, iar anul viitor va fi stabilită şi lista candidaţilor pentru Parlamentul European.

El a adăugat că vor fi reprezentate pe această listă toate regiunile României.

Blaga este deranjat doar de denigrările din partid

Cât priveşte eventualele excluderi din partid, preşedintele PDL, a spus că, în şedinţa Biroului Permanent Naţional de luni, vor fi discutate cazurile unor democrat-liberali, susţinând că nu doreşte să plece cineva din partid şi că nu este deranjat de critici.

"Nu avem o listă de excluderi. Pot să îi înţeleg pe unii colegi că sunt supăraţi, dar PDL este în plin proces de reconstrucţie, este mult de lucru pentru reconstrucţie în teritoriu şi a mesajului. Observ colegi din partid care, în loc să se lupte cu USL, permanent atacă partidul folosind aceeaşi retorică precum USL. Alţi colegi văd rău că PDL îl atacă pe preşedinte, dar noi nu l-am atacat, doar am avut viziuni diferite despre comasarea terenurilor. Nu mă deranjează nimeni care are critici la adresa partidului, dar denigrările ne deranjează, a mai spus Blaga.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Claudiu Pădurean
Adăugat:
31 Mai 2013
Ultima actualizare:
1 Iunie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza