PDL îl somează pe premier să prezinte cheltuielile Guvernului

Vicepreşedintele PDL Raluca Turcan a solicitat premierului Victor Ponta să prezinte organigrama actuală a Guvernului şi cheltuielile de personal aferente, afirmând că actualul Executiv este cel mai "stufos" din istoria României.

Adăugat: 3 Octombrie 2012
Ultima actualizare:3 Octombrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Democrat-liberalul Raluca Turcan a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că PDL îl somează pe premierul Victor Ponta să prezinte public schema administraţiei sale, inclusiv reţeaua de consilieri personali şi "să spună românilor cât cheltuie statul să-i ţină pe toţi aceşti oameni în funcţie".

"România are în acest moment cel mai stufos guvern din istoria recentă a României. Ce s-a întâmplat odată ajuns la putere cu USL-ul? Au umflat schema administrativă cât au putut, guvernul USL are cu trei miniştri mai mult decât aveau guvernele PDL. Guvernul USL are cu 14 secretari de stat mai mult decât aveau guvernele PDL. Fiecare dintre aceste posturi vine cu o schemă întreagă de consilieri, secretari şi şoferi. Guvernul Ponta are în felul acesta o întreagă maşinărie de tocat bani", a susţinut Turcan.

Ea a vorbit, în context, şi de "gradul de incompetenţă al Guvernului Ponta" care "este direct proporţional cu dimensiunile aparatului din jurul Guvernului Ponta".
    
"Îi spunem foarte clar domnului Ponta că acest guvern nu este nici pe departe cel mai cinstit guvern, ci dimpotrivă este cel mai incompetent şi pătat guvern în ultimii 22 de ani. Avem miniştri depăşiţi de portofoliul lor, precum domnul Daniel Chiţoiu, gestionarul privatizării ruşinoase şi eşecului acestei privatizări a Oltchimului. Avem miniştri cu grave probleme de imagine, cum este domnul Şova, cel care a jignit întreaga comunitate evreiască", susţine ea.

Raluca Turcan a ţinut să amintească şi de situaţia lui Vasile Cepoi, "un ministru demisionar" şi care "este făcut consilier al premierului".

"Vasile Cepoi este doar ultimul dintre aceste exemple. Un ministru demisionar, cu probleme de integritate, cu suspiciuni de deturnare de fonduri europene, şi-a dat demisia din funcţie, însă este făcut consilier al premierului Victor Ponta", a precizat democrat-liberalul.

Turcan: Chiţoiu şi Ponta sunt adevăraţii vinovaţi pentru ce s-a întâmplat cu Oltchim
    
Tot miercuri, vicepreşedintele PDL Raluca Turcan a mai susţinut că demisia şefului OPSPI, Remus Vulpescu, "este o picătură într-un ocean", afirmând că "formula corectă" după această demisie ar fi demiterea ministrului Daniel Chiţoiu, urmată de demisia premierului Victor Ponta.
    
"Demisia lui Vulpescu este o picătură într-un ocean. Formula corectă este demisia lui Vulpescu, demiterea lui Chiţoiu, demisia lui Ponta. Ministrul Daniel Chiţoiu şi Victor Ponta sunt adevăraţii vinovaţi pentru ce s-a întâmplat cu Oltchim. Ei trebuie să demisioneze urgent, să arate că sunt responsabili şi îşi asumă eşecul. Aici nu vorbim despre circul mediatic care a făcut atât rău imaginii României în faţa oricărui potenţial investitor, cât mai ales de modul în care Guvernul USL şi Dan Diaconescu s-au jucat cu soarta a 3000 de oameni angajaţi la Oltchim. Iar acest lucru este de neiertat", a afirmat Turcan.
    
Şeful Oficiului Participatiilor Statului şi Privatizării în lndustrie, Remus Vulpescu, a demisionat miercuri, exprimându-şi public regretul pentru insuccesul licitaţiei de privatizare a Oltchim.
    
Contractul de privatizare a Oltchim nu a fost încheiat, întrucât Dan Diaconescu, adjudecatarul pachetului majoritar de acţiuni deţinut de stat la combinatul chimic, nu a adus dovezi că deţine suma de 45 milioane euro pe care s-a angajat să o plătească pentru titluri.Autor:
Flori Doman
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
3 Octombrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza