PDL îi cere demisia lui Antonescu de la şefia Senatului

PDL îi cere lui Crin Antonescu să demisioneze din funcţia de preşedinte al Senatului şi toţi liberalii să renunţe la funcţiile din administraţie.

Adăugat: 27 Februarie 2014
Ultima actualizare:27 Februarie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Partidul Democrat Liberal îi cere lui Crin Antonescu să demisioneze din funcţia de preşedinte al Senatului, a declarat, joi, vicepreşedintele PDL Alin Tişe, susţinând că şefii de deconcentrate şi demnitarii numiţi de PNL trebuie să plece întrucât numai astfel partidul poate demonstra că a intrat, cu adevărat, în opoziţie
    
Senatorul PDL Alin Tişe a declarat, într-o conferinţă de presă, că "din punctul de vedere al PDL, PNL este egal cu PSD şi invers, aceeaşi mizerie".
    
"Antonescu este egal cu Ponta, iar Antonescu şi PNL sunt la ciolan, pentru că nu poţi pretinde că eşti în opoziţie când ai preşedintele Senatului, subsecretari de stat, şefi de deconcentrate, prefecţi şi subprefecţi. PNL este astăzi la putere şi nu în opoziţie. De aceea, PDL îi cere lui Crin Antonescu să demisioneze din funcţia de preşedinte al Senatului, dacă mai are un minim de decenţă şi demnitate, iar PNL să scoată din instituţiile publice locale şi centrale toţi liberalii numiţi politic, altfel înseamnă că PNL este la putere. Mesajul PDL către PNL este: plecaţi de la guvernare de pe toate funcţiile, asumaţi-vă eşecul guvernării?", a spus Tişe.
    
Potrivit democrat-liberalului, degeaba PNL pozează acum "în fată mare", pentru că este la fel de vinovat ca şi PSD pentru dezastrul din România.

Antonescu nu demisionează de la preşedinţia Senatului

Crin Antonescu a declarat că, atâta vreme cât nu se pune în mod oficial problema funcţiei de preşedinte al Senatului, nu îşi va prezenta demisia, considerând că nu a încălcat atribuţiile celei de-a doua funcţii în stat şi nici Regulamentul Senatului.

Antonescu a precizat însă că nu se "cramponează" de această funcţie, adăugând că nu va reacţiona, dacă se va dori înlăturarea sa de la conducerea Camerei superioare a Parlamentului, aşa cum a făcut-o social democratul Mircea Geoană.

"Eu nu am niciun motiv să demisionez şi nu am niciun motiv să mă cramponez, să fac pe aici nişte spectacole de genul celor ale domnului Geoană. În momentul în care o formaţiune, un grup parlamentar, cineva va pune oficial această problemă, voi comunica atunci decizia mea. Deci nu mă cramponez, dar nu am niciun motiv să demisionez, pentru că nu am încălcat cu nimic nici condiţia de preşedinte al Senatului, nici regulamentul, nici altceva", a afirmat Antonescu, la Palatul Parlamentului.Autor:
Flori Doman
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
27 Februarie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza