PDL depune o moţiune simplă pe tema Educaţiei

Democrat-liberalii depun vineri, la Parlament, o moţiune simplă, în care critică situaţia din învăţământ.

Adăugat: 18 Septembrie 2012
Ultima actualizare:18 Septembrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Prim-vicepreşedintele PDL, Cezar Preda, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă că democrat-liberalii vor depune la Parlament o moţiune simplă, în care este criticată situaţia din învăţământ, adăugând că politicul intervine prea des în structura învăţământului şi de aceea, de la an la an, situaţia este tot mai confuză.   

"Se joacă prea des politicienii şi mai ales USL cu ceea ce înseamnă educaţia românească. Toată lumea a uitat, mai ales USL, că ceea ce se întâmplă în educaţia românească astăzi, Legea educaţiei, este urmarea unui Pact Naţional pe Educaţie semnat şi de liderii Uniunii Social Liberale. Noi credem că în sistemul de educaţie românesc intervenim prea des şi acest lucru trebuie să înceteze", susţine Cezar Preda.

Cezar Preda a avertizat că "destabilizarea sistemului de învăţământ românesc nu s-a oprit nici măcar în ziua când şcolile au început", Senatul modificând Legea Educaţiei prin introducerea Bacalaureatului profesional.
    
''O formă de recompensă după terminarea liceului care nu ajută pe nimeni cu nimic, o formă comunistă de a da o hârtie care să folosească la ce? Suntem convinşi că acest termen de profesional şi l-a însuşit după prevederile legii. Este foarte bine că de anul acesta vom avea învăţământ profesional, dar în niciun caz o ţidulă care nu spune nimic şi se numeşte atestat de bacalaureat profesional", a afirmat Preda.
    
El a adăugat că în prima zi de şcoală guvernanţii le-au transmis părinţilor şi că "de la anul se mai schimbă o dată ceea ce a început acum".
    
"Adică vom continua o abrambureală în sistemul de educaţie aşa cum ne-au obişnuit liderii PSD când s-au ocupat de acest domeniu deosebit de important pentru societatea românească. Adică patru miniştri în patru luni. Cred că aşa cum se desfăşoară activitatea vor fi în curând cinci miniştri", a susţinut liderul democrat-liberal.
    
Prim-vicepreşedintele democrat-liberal i-a cerut, în numele PDL, ministrului educaţiei să anuleze titlul de doctor al premierului.
    
"La început de an şcolar, o zi foarte importantă pentru copiii României, pentru părinţii României, a venit Victor Ponta, plagiator dovedit, să le spună să înveţe. Eu cred că este mult mai calificat domnul prim-ministru să spună copiilor României cum să copieze", a mai declarat prim-vicepreşedintele PDL.Autor:
Alina Dobrinescu
Editor:
Alina Dobrinescu
Adăugat:
18 Septembrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza