PDL cere Guvernului să se consulte cu partidele pe problema energiei

PDL crede că problema energetică este una de interes naţional prioritar şi consideră că este de datoria Guvernului să consulte toate partidele politice parlamentare în această problemă.

Adăugat: 19 Martie 2014
Ultima actualizare:19 Martie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Aceste consultări ar trebui să conducă spre un Pact Naţional pe Energie prin care toate forţele politice să se angajeze că vor respecta paşii stabiliţi prin consens, precizează prim-vicepreşedintele PDL, Andreea Paul într-un comunicat de presă.

“Urgența elaborării acestui Pact Național pe Energie este dată de efectele economice dezastruoase pe care liberalizarea calendarului la gaze le are dar și de situația geopolitică complicată din zonă, unde Rusia este principalul furnizor de gaze naturale”, consideră prim-vicepreședintele PDL Andreea Paul, coordonator al domeniului economic în Guvernul Alternativă al PDL, în comunciatul de presă.

Potrivit unor analize profesioniste, liberalizarea prețurilor la gaze asumată de Guvernul Ponta în vara lui 2012 va provoca o creștere de 143% a costului pentru gazele din producția internă. Impactul economic va fi devastator în condițiile în care prețul gazelor pentru consumatorii industriali va crește cu 72% - pierdere de locuri de muncă, companii închise, scădere PIB, se mai scrie în document.

Ea atrage atenţia că, potrivit unor analize profesioniste, liberalizarea preţurilor la gaze asumată de Guvernul  Ponta în vara lui  2012 va provoca o creştere de 143% a costului  pentru  gazele  din  producţia  internă,  iar impactul  economic  va fi devastator -  pierdere  de  locuri  de  muncă , scăderea  PIB,  companii închise .

Prim-vicepreşedintele  PDL  Andreea  Paul  consideră  că  Guvernul  Ponta trebuie  să  renunţe la calendarul de liberalizare a preturilor la gaze natural şi să  opreasca  orice  demersuri  pentru  listarea  sau  privatizarea companiilor din sistemul energetic.

AICI Comunicatul integral



Autor:
Amalia Bojescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
19 Martie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza