PDL cere Guvernului să prezinte criteriile disponibilizărilor

Democrat liberalii susţin că Guvernul scoate şomeri pe bandă rulantă şi că, în contrapartidă, sunt angajaţi politic oameni în funcţii de conducere.

Adăugat: 25 Iulie 2013
Ultima actualizare:25 Iulie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

PDL cere Guvernului Ponta să prezinte criteriile care stau la baza disponibilizărilor din structurile administrative şi solicită ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu, să prezinte planul de reconversie profesională şi de integrare pe piaţa muncii a celor disponibilizaţi.

Vicepreşedintele PDL Sulfina Barbu a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că Guvernul a promis înfiinţarea unui milion de locuri de muncă, însă scoate şomeri pe bandă rulantă, fiind disponibilizaţi funcţionarii publici de execuţie, iar în contrapartidă sunt angajaţi politic oameni în funcţii de conducere.

"PDL cere Guvernului Ponta să prezinte public criteriile care stau la baza disponibilizărilor din structurile administrative, îi cere să respecte legea dialogului social. PDL cere de asemenea Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici să prezinte avizele pe care le-a dat pe reducerea de personal. PDL solicită Avocatului Poporului să atace Ordonanţa 77/2013, care este o ordonanţă ilegală, încălcând drepturile funcţionarilor publici", a spus Barbu.

Ea a adăugat că reducerea cu 4% de personal îi afectează pe funcţionarii publici care lucrează efectiv, în timp ce Guvernul Ponta înfiinţează instituţii noi, cum ar fi Ministerul Energiei, al IMM-urilor şi Turismului, Agenţia pentru Autostrăzi, care presupun angajarea de oameni cu salarii mari, în funcţii de conducere.

"Este o epurare politică, neexitând criterii pentru disponibilizări. USL va da afară funcţionarii care nu au carnet de partid de la PSD sau PNL", a arătat Sulfina Barbu, adăugând că PDL reclamă faptul că acest proces nu este transparent, nu este corect şi este politic.

PDL cere ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu, să prezinte public planul de reconversie profesională şi de integrare pe piaţa muncii a celor disponibilizaţi.

Ea a adăugat că USL are la dispoziţiile soluţiile PDL pentru rezolvarea situaţiei, şi anume reducerea cotei unice de la 16% la 12%, neimpozitarea profitului reinvestit, salariul minim de 1.000 de lei, reducerea contribuţiilor sociale cu 5 puncte procentuale.

Guvernul din umbră al PDL, la toamnă

PDL îşi va prezenta "guvernul alternativă" la toamnă, cel mai probabil în luna septembrie, din această structură urmând să facă parte atât oameni vechi, cu expertiză, cât şi oameni noi, specialişti care vin în formaţiunea democrat-liberală din afara politicii, a declarat joi vicepreşedintele PDL Sulfina Barbu.

''Guvernul alternativă', conform regulamentului pe care l-am şi aprobat, va fi lansat în această toamnă, probabil în cursul lunii septembrie. Deja se lucrează. Domnul prim-vicepreşedinte Cătălin Predoiu este cel care coordonează această activitate", a afirmat vicepreşedintele PDL într-o conferinţă de presă.

 Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
25 Iulie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza