PDL cere explicaţii ministrului Fondurilor Europene

Vicepreşedintele PDL, Alexandru Nazare, îi cere ministrului Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, să explice de ce pentru programele POSDRU şi POSCCE nu s-a solicitat rambursare de la Comisia Europeană.

Adăugat: 8 Iulie 2014
Ultima actualizare:8 Iulie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Alexandru Nazare, vicepreşedinte PDL
trimite pe mail

Deputatul PDL, Alexandru Nazare susţine, într-un comunicat de presă, că după primele 6 luni din 2014, situaţia absorbţiei fondurilor europene este dezastroasă.

"Situaţia absorbţiei fondurilor europene, după primele şase luni din 2014, arată că ne îndreptăm spre un bilanţ dezastruos anul acesta. Deşi avem nevoie ca, până la sfârşitul anului, să cheltuim aproape trei miliarde de euro din fonduri europene pentru a evita pierderea lor, la jumătatea anului abia avem 500 de milioane de euro solicitaţi Comisiei Europene. Este evident că şi la un ritm crescut pentru ultimele şase luni tot vom avea, la sfârşitul anului, o notă de plată de cel puţin câteva sute de milioane de euro", consideră acesta.

Alexandru Nazare consideră că cea mai gravă situaţie de înregistrează chiar pe programele coordonate de ministrul  Fondurilor Europene, Eugen  Teodorovici, POSDRU şi POSCCE.

"Ministrul Teodorovici trebuie să dea explicaţii cu privire la blocarea de facto a programelor POSDRU şi POSCCE. Ce se întâmplă cu aceste programe şi cum va fi afectată implementarea proiectelor, mai ales dacă ne uităm pe execuţia bugetară şi vedem că investiţiile cu fonduri europene au scăzut cu 15,5% în primele 5 luni", mai susţine Nazare, în comunicatul remis presei.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
8 Iulie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza