PDL cere demisia ministrului Rovana Plumb

Democrat liberalii susţin că Rovana Plumb "gestionează în mod dezastruos" problema gazelor de şist, fapt pentru care cer demisia ministrului Mediului.

Adăugat: 17 Octombrie 2013
Ultima actualizare:17 Octombrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

PDL cere demisia ministrului Rovana Plumb pentru modul în care gestionează problema gazelor de şist, a declarat la o conferinţă de presă democrat-liberalul Sulfina Barbu.

PDL somează guvernul Ponta să nu mai ia decizii în spatele uşilor închise şi să prezinte studiile pe care cărora girează explorarea de la Roşia Montană.

"PDL cere demisia ministrului Rovana Plumb pentru modul dezastruos în care gestionează problema gazelor şist. Observăm cu îngrijorare că de o perioadă bună de timp doamna Rovana Plumb a dispărut. Nu spune nicio vorbă despre Roşia Montană, nu spune nicio vorbă despre situaţia dramatică din Vaslui, de la Pungeşti. Aşa că este firesc să ne întrebăm: România mai are un ministru al Mediului? Mai este în Guvern doamna Plumb sau, poate, şi-a dat demisia? (...) Este răspunzătoare cu foarte multe răspunsuri faţă de situaţia îngrijorătoare de la Pungeşti, de la Siliştea", a afirmat Sulfina Barbu, fost ministru al Mediului.

Sulfina Barbu a mai spus că democrat-liberalii sprijină explorarea şi exploatarea gazelor de şist doar pe baza unor studii care să fie făcute publice.

Barbu a menţionat, totodată, că la nivelul Parlamentului European a fost votată modificarea procedurii de evaluare a impactului asupra mediului, astfel încât "atât pentru explorare, cât şi pentru exploatarea gazelor de şist evaluarea impactului asupra mediului este obligatorie".

"Autorităţile din România şi, în mod special, ministerul Mediului nu au făcut nimic în acest sens", a adăugat ea.

Vicepreşedintele PDL a mai spus că Rovana Plumb este datoare să răspundă şi la o altă întrebare, şi anume ce a determinat USL să-şi schimbe radical poziţia vizavi de explorarea şi exploatarea gazelor de şist, în condiţiile în care "USL a dărâmat guvernul Mihai Răzvan Ungureanu sub pretextul că apără România de exploatarea gazelor de şist".

Liderul democrat-liberal a făcut şi un apel public către premierul Victor Ponta, căruia i-a  solicitat să meargă împreună cu miniştrii de resort în zona Pungeşti, ca să discute cu cetăţenii şi să le explice de ce este de acord cu explorarea gazelor de şist, de ce s-au dat aprobările în acest sens şi care sunt avantajele economice.

Întrebată care este opinia PDL în privinţa explorării şi exploatării gazelor de şist, Sulfina Barbu a declarat că democrat-liberalii nu se opun exploatării resurselor României, dar că acest lucru trebuie făcut în concordanţă cu studii care să demonstreze un impact minim asupra mediului înconjurător.Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Reporter:
Iulia Gherman
Adăugat:
17 Octombrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza