PDL cere demisia lui Crin Antonescu de la şefia Comisiei de revizuire a Constituţiei

Senatorul Alin Tişe, vicepreşedinte al PDL, îi cere lui Crin Antonescu să demisioneze din fruntea Comisiei parlamentare de revizuire a Constituţiei.

Adăugat: 27 Martie 2014
Ultima actualizare:27 Martie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Vicepreşedintele PDL senatorul Alin Tişe a declarat că democrat-liberalii îi cer lui Crin Antonescu să demisioneze din fruntea Comisiei de revizuire a Constituţiei în condiţiile în care Comisia de la Veneţia l-a lăsat "repetent" şi a trimis o serie de obiecţiuni "grave" la proiectul lansat de USL.
    
Alin Tişe a declarat, joi, într-o conferinţă de presă că liderul PNL nu este o persoană pregătită pentru o astfel de temă şi a dat dovadă de "amatorism, incompetenţă şi iresponsabilitate".
    
"PDL îi cere lui Antonescu să demisioneze din funcţia de preşedinte al Comisiei de revizuire a Constituţiei, pentru că a dat dovadă de amatorism, incompetenţă şi iresponsabilitate. Crin Antonescu nu se pricepe, nu este o persoană pregătită, gândeşte strict în logică electorală. PDL mai cere demisia întregii comisii şi retragerea proiectului din Parlament, precum şi lansarea unui pact naţional între partide pentru revizuirea unei Constituţii a poporului, nu a unei Constituţii pentru USL", a spus Tişe.
    
Democrat-liberalul a precizat că Antonescu este un "mincinos" deoarece a afirmat că obiecţiile Comisiei de la Veneţia nu sunt importante.
    
"Comisia de la Veneţia a spus explicit că acest proiect încalcă limitele constituţionale, că România se transformă din republică semi-prezidenţială într-o republică parlamentară, că se încearcă reducerea rolului CSM, a rolului Avocatului Poporului şi al ICCJ", a subliniat senatorul PDL.
    
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, declara, miercuri, în urma observaţiilor Comisiei de la Veneţia asupra proiectului de revizuire a Constituţiei, că nu pot fi realizate două legi fundamentale, una pentru politicieni şi alta pentru cetăţeni, menţionând că în unele cazuri pot fi operate modificări.
  Autor:
Flori Doman
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
27 Martie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza