PDL ar putea renunţa la reorganizarea teritorială

Partidul Democrat Liberal nu exclude posibilitatea de a renunţa, pentru moment,la proiectul de reorganizare administrativ teritorială a României, dacă UDMR nu va accepta varianta actuală de opt judeţe plus Harghita şi Covasna.

Adăugat: 24 Iunie 2011
Ultima actualizare:24 Iunie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

PDL va lua o decizie politică în privinţa proiectului de reorganizare administrativ-teritorială a ţării după ce va avea şi punctul de vedere al UDMR şi al grupului minorităţilor,  afirmă secretarul general al principalului partid de guvernământ, Ioan Oltean.

 


El nu a exclus însă posibilitatea ca PDL să renunţe pentru moment la proiect, în cazul în care UDMR nu va accepta varianta cu opt judeţe mari plus Harghita şi Covasna."Noi ne-am pregătit şi dorim în mod deosebit ca această reformă administrativă, această regândire a teritoriului României să se producă acum şi nu după alegerile de anul viitor. Vom rămâne să facem planurile viitoare după ce vom avea răspunsul UDMR şi al minorităţilor naţionale. În funcţie de aceasta putem să regândim proiectul nostru, dar până atunci doar facem speculaţii şi nimic altceva", a afirmat Oltean.UDMR respinge proiectul PDL privind reorganizarea


Liderii organizaţiilor UDMR din teritoriu vor cere vineri, la întâlnirea cu liderii formaţiunii, să respingă propunerile PDL de reorganizare şi să se propună o dezbatere mai amplă a problemei în acest an, care să continue însă şi în perioada post-electorală.


Liderii organizaţiilor UDMR  consieră că reorganizarea propusă de PDL favorizează judeţele  mari  în faţa celor mici, viitoarele capitale de judeţ vor lua partea leului din fonduri şi investiţii în faţa celorlalte oraşe, datoriile unor judeţe actuale vor fi suportate de altele care sunt pe plus, iar identitatea istorică a unor regiuni este ameninţată cu dispariţia. Reprezentantul Uniunii, László Borbély, a declarat că formaţiunea sa va lua, sâmbătă, o decizie în privinţa reorganizării.
 


Proiectul PDL "îi dezbină pe români şi maghiari"Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Moldovan, susţine că proiectul PDL are interes politic care ţine de viitoarele alegeri şi care i-ar dezbina pe români şi pe etnicii maghiari.

 


La rândul său, liderul PNL, Crin Antonescu, apreciză că potrivit legislaţiei actuale, graniţele judeţelor nu pot fi modificate fără organizarea unui referendum.Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
24 Iunie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza