PDL apără Codurile din Justiţie în forma discutată cu UE

Democrat liberalii susţin că îşi apără codurile pe care le-au promovat, în urma discuţiilor cu Comisia Europeană.

Adăugat: 27 Iunie 2013
Ultima actualizare:27 Iunie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Partidul Democrat Liberal susţine adoptarea Codurilor din justiţie de către Parlament în forma discutată cu UE şi susţinută de guvernele PDL, fiind dispus să se coalizeze cu toţi cei care le respectă nemodificate, a declarat joi preşedintele formaţiunii, Vasile Blaga.

"PDL a ales să fie consecvent, îşi apără codurile pentru că este cel care le-a promovat discutând cu cei de la Comisia Europeană, cu toţi care răspund de MCV. Noi nu facem altceva decât să apărăm acestă formă a Codurilor. Domnul Chiuariu cred că dânsul are idei din astea năstruşnice. Ce conţine acest Cod de procedură penală? O Cameră în care să se discute dacă procedurile sunt îndeplinite în cazul în care cineva este chemat în instanţă. Ceea ce vrea domnul Chiuariu este să treacă pe fond. Acest lucru nu este permis. Mă bucur că CCR ne-a dat din nou dreptate atunci când ne-am referit la imunitatea parlamentarilor", a afirmat Blaga, după prima parte a Convenţiei Naţionale a Organizaţiei de Pensionari a PDL.

El consideră că adoptarea amendamentului senatorului Tudor Chiuariu ar pune o frână justiţiei.

"Pe lângă problemele pe care le mai avem pe MCV cu miniştri penali şi lucruri de genul ăsta ar mai fi apărut încă un element care sigur ne-ar fi făcut foarte mult rău pentru că toată lumea ar fi sesizat ceea ce de fapt doresc să urmărească cei care au introdus acest amendament, liberalii. Adică de a mai pune încă o frână în calea justiţiei", a mai spus Blaga.

Plenul Camerei Deputaţilor a decis miercuri să retrimită la Comisia juridică pentru o săptămână proiectul pentru punerea în aplicare a legii 135/2010 privind Codul de procedură penală, iar în aceste condiţii preşedintele acestui for, Valeriu Zgonea, a spus că va convoca sesiune extraordinară.

După ce au dezbătut aproximativ jumătate din articolele proiectului de lege şi nu au căzut de acord asupra uneia dintre prevederi şi după aproximativ 15 minute de pauză de consultări, liderul grupului parlamentar al PSD, Marian Neacşu, a solicitat retrimiterea la comisie a proiectului de act normativ. Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
27 Iunie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza