PDL amendează Guvernul cu o moţiune simplă

Democrat liberalii cer demisia miniştrilor Daniel Chiţoiu şi Varujan Vosganian, pe care îi acuză că sunt responsabili de starea în care a ajuns combinatul OLTCHIM.

Adăugat: 25 Februarie 2013
Ultima actualizare:25 Februarie 2013

Politica Romaneasca
Foto: Vasile Blaga, preşedintele PDL
trimite pe mail

PDL anunţă că va depune în plenul Camerei Deputaţilor moţiunea simplă "Guvernul Ponta, fabrică de şomeri",  referitoare la situaţia de la combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea.

"După câte ştiţi, după încercarea nereuşită de a privatiza compania, schimbând în timpul procesului de privatizare caietul de sarcini pe care îl aveau şi în care era prevăzut un investitor strategic şi dând posibilitatea oricui să participe, privatizarea a eşuat, după care, fiind în precampanie şi în campanie, au licitat lună de lună, cât la sută, şi 50, 60, 70% din producţie va fi reluată, ca, până la urmă, să ajungă cu compania în insolvenţă şi să şi îşi propună să o privatizeze în acest fel, dând-o, practic, pe nimic, cum au mai făcut,  potenţialilor clienţi ai domniilor lor", a spus Blaga.

Democrat liberalii cer prezentarea rapidă a unui plan de redresare şi de privatizare a companiei şi demararea unei campanii internaţionale, pentru a găsi investitori strategici, pe care să-i intereseze cu adevărat producţia la Oltchim,  "şi nu distrugerea companiei în favoarea unor producători din această parte a Europei".

Liderul PDL  a declarat că formaţiunea sa cere demisia ministrului de finanţe, Daniel Chiţoiu, şi a ministrului economiei, Varujan Vosganian pe motiv că aceştia sunt responsabili de starea în care a ajuns combinatul chimic de la Râmnicu Vâlcea .

"Noi cerem celor doi miniştri incompetenţi - Chiţoiu, care, de fapt, este groparul Oltchim-ului şi Vosganian, care, iată, ridică mâinile şi spune că nu are nicio soluţie - să-şi asume responsabilitatea pentru situaţia Oltchim", a adăugat Blaga.

Democrat liberalii  solicită premierului Victor Ponta să-şi ceară public scuze pentru situaţia de la Oltchim.

"Cerem, de asemenea, premierului Victor Ponta să-şi ceară scuze publice faţă de cei care lucrează acolo, faţă de familiile lor, faţă de faptul că i-a minţit în toată această perioadă", a mai spus liderul PDL.Autor:
Ioana Tănase
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
25 Februarie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza