PDL a depus plângeri penale pentru fraude la vot

PDL a depus plângeri penale în Teleorman şi Mehedinţi, acuzând fraude la votul pentru referendumul de duminică, 29 iulie, privind demiterea preşedintelui suspendat.

Adăugat: 29 Iulie 2012
Ultima actualizare:31 Iulie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

PDL a depus plângeri penale împotriva unor cetăţeni din Teleorman şi Mehedinţi care au introdus în urne mai multe buletine de vot, a anunţat, duminică, vicepreşedintele PDL Cristian Boureanu, semnalând şi faptul că mai multe persoane au votat în alte sectoare decât unde au domiciliul.

Boureanu a spus că, până la ora 10.00, PDL a sesizat mai multe nereguli, precizând că la Teleorman un cetăţean a introdus 50 de buletine de vot în urnă, iar la Mehedinţi un alt cetăţean a fost identificat introducând 21 de buletine de vot.

"S-au făcut deja plângerile penale la Mehedinţi şi Teleorman, plângerile se fac la Parchet, care urmează să facă cercetări", a mai spus Boureanu.

El a adăugat că PDL identifică în timp real votul ilegal şi votul multiplu şi a spus că, până la ora 10.00, şase persoane au votat în Bucureşti la alte sectoare decât cele de domiciliu fără să aibă viză de flotant.

"Acest vot este ilegal şi vom depune plângeri penale", a mai spus Boureanu, adăugând că aceste persoane vor fi monitorizate pentru a vedea dacă votează multiplu.

Boureanu a arătat că PDL monitorizează toate intrările în judeţe şi a precizat că în Bucureşti au intrat 61 de autocare.

"Domnul Rus şi MAI nu-şi fac datoria şi nu există o verificare a turismului electoral", a adăugat Boureanu.

Boureanu a spus că PDL îşi pune problema şi unor plângeri penale împotriva liderilor politici care, prin declaraţiile lor, fac campanie în ziua votului, menţionându-l pe Ion Iliescu.

Ministerul de Interne anunţă 36 de incidente

36 de incidente au fost înregistrate la referendum  în primele trei  ore de votare. Doar 20 confirmate de poliţişti, a anunţat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Marius Militaru.

Au fost întocmite două dosare penale: unul pentru dare de mită (în judeţul Dâmboviţa), celălalt pentru împiedicarea exprimării votului (în Galaţi).

O femeie din Mehedinţi a fost amendată cu 1.000 de lei întrucât a anunţat că un membru al comisiei dintr-o secţie ar fi introdus 50 de buletine de vot în urnă, dar poliţiştii au constatat, după verificări, că informaţia era falsă.Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
29 Iulie 2012
Ultima actualizare:
31 Iulie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza