PDL a decis: Cristian Preda suspendat şi creşterea numărului de prim-vicepreşedinţi

Consiliul Naţional de Coordonare al PDL a aprobat sâmbătă mărirea numărului de prim-vicepreşedinţi de la patru la cinci şi a decis suspendarea pe şase luni a europarlamentarului Cristian Preda.

Adăugat: 6 Iulie 2013
Ultima actualizare:6 Iulie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

CNC a decis, cu 345 voturi "pentru", 183 "împotrivă" şi 34 de voturi nule suspendarea din partid pentru şase luni a europarlamentarului Cristian Preda pentru că în ultimii patru ani a luat poziţii publice prin care a atacat conducerea partidului.

Noua funcţie de prim-vicepreeşdinte a fost creată pentru fostul ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu, proaspăt înscris în partid.

Acesta a afirmat că s-a alăturat democrat-liberalilor pentru a contribui la reorganizarea partidului şi pentru a putea trimite USL în opoziţie.

"E un moment foarte important din viaţa mea şi aş vrea să vă asigur că înţeleg gestul dvs ca o mână întinsă pentru a lucra împreună, nu numai pentru partid, ci şi pentru mai binele României. Îmi pare rău că e şi un moment tensionat în acelaşi timp. Eu sper să găsim în perspectivă soluţii pentru toate problemele partidului", a spus Predoiu.

Acesta a mai declarat că un motiv pentru care s-a înscris în PDL este acela că nu poate să ma sta si să se uite "cum ţara noastră este făcută praf în fiecare zi".

"Sunt astăzi aici şi pentru că nu mai pot să stau şi să mă uit cum ţara noastră este făcută praf în fiecare zi. USL este un accident istoric. USL a făcut ţăndări pe tot ce a pus mâna; anul trecut, reputaţia ţării, anul acesta bac-ul, situaţia economică. Se pregătesc acum cu Constituţia şi reorganizarea. Există în PDL spiritul de victorie şi cred că trebuie să-l regăsim împreună. Şi pentru acest lucru sunt astăzi aici.

Cătălin Predoiu a mai spus că PDL este un partid mai disciplinat decât alte partide, ceea ce poate constitui cheia succesului în viitoarele bătălii electorale.

Noul lider al PDL a mai declarat sâmbătă, că este prematur să vorbească despre o eventuală candidatură a sa la preşedinţia României din partea PDL.

"E o întrebare prematură, cred că ceea ce este important acum este să recapacităm energiile Partidului Democrat Liberal. Am afirmat că PDL este un partid de învingători, este un partid care şi-a spulberat adversarii politici în nenumărate rânduri şi cred că mai poate face acest lucru. Ceea ce este important nu numai pentru acest partid ci, cred eu, pentru întreaga viaţă politică din România este profesionalizarea structurilor partidelor politice, pentru că oamenii aşteaptă un alt fel de a face politică. Oamenii aşteaptă soluţii bazate pe adevăr, pe altruism, pe capacitate tehnică şi pe expertiză politică şi administrativă" a răspuns Predoiu.

Blaga despre Cristian Preda: Noi îl reprimim cu drag în partid

Cât priveşte suspendarea europarlamentarului Cristian Preda, preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat că acesta  va fi reprimit "cu drag" în formaţiune, dacă va dori acest lucru şi se va comporta ca atare.

"Indiferent de cele spuse până acum, îmi pare rău că a trebuit să luăm această măsură de suspendare a calităţii de membru de partid a lui Cristi, pentru şase luni. Două au trecut deja, pentru că ele decurg din momentul în care decizia a fost luată de către Biroul Permanent Naţional. Dacă, sigur, va dori şi se va comporta ca atare, noi îl reprimim cu drag în partid", a declarat el, sâmbătă, după anunţarea rezultatelor votului pentru suspendarea din partid a lui Cristian Preda.
 Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Ioana Tănase
Adăugat:
6 Iulie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza