PCM: Nu suntem de acord cu politica iresponsabilă dusă de Marko Bela

Liderul PCM, Biro Zsolt, a susţinut că Partidul nu este de acord cu "politica iresponsabilă" dusă de Marko Bela şi a cerut ca UDMR să ducă o politică responsabilă şi să reprezinte interesele comunităţii.

Adăugat: 8 Februarie 2013
Ultima actualizare:8 Februarie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele Partidului Civic Maghiar, Biro Zsolt, a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută vineri, la Târgu Mureş, că formaţiunea pe care o conduce nu este de acord cu politica iresponsabilă dusă de liderul senatorilor UDMR, Marko Bela, care a ajuns să împartă inclusiv istoria literaturii maghiare.

Biro Zsolt a spus că Marko Bela i-ar fi plasat pe poziţii antagonice pe scriitorii maghiari Nyiro Jozesf şi Kos Karoly, apreciind că o astfel de declaraţie a fostului preşedinte al UDMR este una foarte periculoasă, dat fiind faptul că atât Nyiro, cât şi Kos au fost scriitori transilvăneni, iar opera lor face parte din cultura naţiunii maghiare.    

Liderul PCM a arătat că, în cadrul unei întâlniri avute joi, la Cluj Napoca, cu preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a cerut ca UDMR să ducă o politică responsabilă şi să reprezinte interesele comunităţii, iar pentru aceasta ar trebui să aibă poziţii hotărâte, la fel ca PCM-ul.

Acesta a adăugat că la întâlnire s-a vorbit inclusiv despre mitingul pentru autonomie, din 10 martie, de la Târgu Mureş, unde şi UDMR este aşteptată să participe, Biro precizând că dacă pe Borbely Laszlo nu-l preocupă un astfel de eveniment, probabil nici pe Marko Bela nu-l preocupă.
 Autor:
Raul Matiş
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
8 Februarie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza