PCM aşteaptă confirmarea UDMR de participare la mitingul pentru autonomie

Preşedintele Partidului Civic Maghiar, Biro Zsolt, a anunţat că aştepată o confirmare oficială a UDMR de participare la mitingul pentru autonomie.

Adăugat: 18 Ianuarie 2013
Ultima actualizare:18 Ianuarie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Liderul Partidului Civic Maghiar, Biro Zsolt, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că după anunţul primarului UDMR din Sfântul Gheorghe, Antal Arpad, de a fi prezent în data de 10 martie la Târgu Mureş, pentru a participa la mitingul pentru autonomie, aştepată o confirmare oficială din partea Uniunii de participare la acest eveniment.

"Sper ca la 10 martie toate partidele se alăture să vină aici (la mitingul pentru autonomie, n.r.) şi am salutat declaraţia domnului Antal Arpad, primarul din Sfîntu Gheorghe, care a declarat că pe 10 martie va fi la Târgu Mureş. După această declaraţie aştept şi reacţii oficiale din parte UDMR", a spus Biro Zsolt.
    
Preşedintele Partidului Civic Maghiar a precizat că deşi oficial nici Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania nu a confirmat participarea la miting, speră ca la 10 martie toate partidele maghiare să fie prezente.

Biro Zsolt a spus că PCM va ajuta la organizarea acestui miting pentru autonomie, iar membrii PCM din Covasna şi Harghita vor sprijini întreaga acţiune inclusiv prin organizarea transportului persoanelor din aceste judeţe.

"PCM va ajuta în organizare, vom ajuta membrii noştri din Covasna şi Harghita şi cu organizarea transportului. Avem membri care au firme de transport, pot să ne ajute", a precizat el.
    
Liderul PCM a subliniat că ideea organizării unui miting pentru autonomie la Târgu Mureş a aparţinut PCM "a propus ca organizator să fie Consiliul Naţional Secuiesc, pentru a scoate evenimentul din sfera politicului".

Biro Zsolt a declarat pe 8 ianuarie, în cadrul unei conferinţe de presă, că în luna martie circa 10.000 de maghiari vor participa la un miting, pentru a arăta că nu sunt de acord cu ideea unei reorganizări administrativ-teritoriale, care să nu includă Ţinutul Secuiesc ca regiune distinctă.
 Autor:
Raul Matiş
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
18 Ianuarie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza