PC "nu doreşte funcţia de preşedinte al Senatului"

Conservatorii nu doresc, în prezent, funcţia de preşedinte al Senatului, deşi această funcţie ar reveni PC, potrivit protocoalelor USL.

Adăugat: 14 Februarie 2014
Ultima actualizare:14 Februarie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Daniel Constantin, preşedintele PC
trimite pe mail

Preşedintele PC, Daniel Constantin, a declarat, vineri, că partidul său nu doreşte în prezent funcţia de preşedinte al Senatului, pe care o deţine Crin Antonescu, liderul PNL.

"Aceasta deşi, potrivit protocoalelor USL, funcţia ar reveni de drept PC",  insistă liderul conservator.

Conservatorii au cedat însă poziţia de la Senat liderului liberal pentru a potenţa candidatura lui Crin Antonescu la preşedinţia ţării,  a mai spus Daniel Constantin vineri, la Ploieşti.

La mijlocul acestei săptămâni, liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, îi avertizase pe liberali să evite situaţia unui vot în Senat pentru şefia acestei camere, întrucât USD - alianţa dintre PSD, PC şi UNPR - deţine majoritatea.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat joi, în schimb, că prevederea din protocol referitoare la preşedinţia Senatului care revenea PC era valabilă în situaţia în care candidatul din partea PNL devenea preşedinte al ţării.

Soarta USL este în joc zilele acestea, spun comentatorii politici, după ce liderii PSD şi PNL au lansat viziuni diferite despre structura guvernului.

Două runde de negocieri, desfăşurate luni şi marţi, s-au încheiat fără o înţelegere între cele două părţi.

Termenul autofixat pentru găsirea unei soluţii este săptămâna viitoare.Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
14 Februarie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza