Patru judecători, reţinuţi pentru mită

Patru judecători de la Tribunalul Bucureşti, acuzaţi de fapte de corupţie, au fost reţinuţi luni-noapte, după ce CSM şi-a dat acordul în acest sens.

Adăugat: 20 Mai 2014
Ultima actualizare:20 Mai 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Judecătorii acuzaţi că au primit bani şi bunuri în schimbul unor servicii legate de anumite dosare de insolvenţă, vor fi prezentaţi marţi Curţii de Apel Bucureşti, cu propunerea de arestare preventivă, potrivit redactorului RRA, Mădălina Verman.

Dosarul judecătorilor Ion Stanciu, Elena Rovenţa, Ciprian Sorin Viziru şi Mircea Moldovan a fost deschis în urma mai multor denunţuri, unul dintre acestea fiind formulat de un lichidator judiciar.

Potrivit procurorilor anticorupţie, cei patru judecători au cerut şi primit atât sume de bani, cuprinse între 10.000 şi 15.000 de lei pe lună, cât şi bunuri, de la carne şi făină la cherestea şi obiecte vestimentare.

Banii şi bunurile erau cerute şi primite de la practicieni în insolvenţă, lichidatori sau administratori judiciari şi administratori ai întreprinderii profesionale unipersonale cu responsabilitate limitată.

De precizat că secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat luni seara reţinerea şi arestarea preventivă a magistraţilor de la Tribunalul Bucureşti -  Elena Rovenţa, Ion Stanciu, Ciprian Sorin Viziru şi Mircea Moldovan.

"Secţia de judecători a încuviinţat reţinerea şi arestarea preventivă a inculpaţilor Ion Stanciu, Mircea Moldovan, Ciprian Sorin Viziru şi Elena Rovenţa, judecători la Tribunalul Bucureşti - Secţia a VII-a civilă, cercetaţi pentru comiterea infracţiunilor de luare de mita, prev. de art. 289 Cod penal raportat la art. 6 şi 7 lit. b din Legea 78/2000, precum şi pentru abuz în serviciu în formă prevăzută de art. 13 indice 2 din Legea nr. 78/2000', se arată într-un comunicat postat pe site-ul CSM.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de cei patru judecători.

Ştire în curs de actualizareAutor:
Mădălina Verman
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
20 Mai 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza