Patru candidați în lupta pentru șefia DNA

Patru candidaţi s-au înscris în cursa pentru preluarea funcţiei de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Adăugat: 24 Iulie 2018
Ultima actualizare:24 Iulie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Patru candidaţi s-au înscris în cursa pentru şefia Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Ieri a fost ultima zi în care s-au mai putut depune dosarele, iar astăzi vor fi verificate dacă sunt îndeplinite condiţiile de participare, a anunţat ministrul justiţiei, Tudorel Toader.

Cei patru candidaţi pentru funcţia de procuror-şef al DNA sunt: şefa Serviciului de combatere a corupţiei în justiţie din DNA, Florentina Mirică; procurorul şef adjunct al DNA, Marius Iacob; şefa Secţiei judiciare penale a DNA, Elena Grecu, şi procurorul Cristian Lazăr, adjunctul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul General.

Noul procuror-şef al DNA va fi anunţat la sfârşitul acestei luni.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat luni că nu este "obligatoriu" să desemneze pe unul dintre cei patru procurori înscrişi la selecţia pentru şefia DNA, procedura putând fi reluată.

"Mai este o problemă. Noi avem patru candidaţi. Dar nu înseamnă că obligatoriu trebuie să desemnăm unul dintre cei patru. Procedural vorbind, să nu excludem varianta, aceea în care Comisia nu se opreşte la unul dintre candidaţi, ci reluăm procedura, anunţăm din nou perioada de înscriere, de selecţie, adică o luăm de la început. (...) Ştiţi vorba aceea românească: poţi candida singur şi să ieşi pe locul doi. Aici sunt patru, dar nu înseamnă că obligatoriu trebuie să selectăm pe unul dintre ei", a spus Toader, într-o intervenţie telefonică la RTV.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
24 Iulie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza