Paşcu: Este nevoie de apărare comună în caz de agresiune externă

Ioan Mircea Pașcu le-a vorbit alegătorilor despre raportul său privind apărarea comună în caz de agresiune externă, multe din ideile sale fiind puse în practică.

Adăugat: 18 Mai 2014
Ultima actualizare:18 Mai 2014

Politica Romaneasca
Foto: Ioan Mircea Pașcu, candidat PSD-UNPR-PC
trimite pe mail

Eurodeputatul Ioan Mircea Paşcu, susţinut de Alianţa PSD-UNPR-PC pentru un nou mandat a vorbit la Oradea despre activitatea sa în Parlamentul European.

El s-a referit, între altele, la raportul său privind apărarea comună în caz de agresiune externă, multe din ideile sale fiind puse în practică.

"Sunt ţări membre în UE care nu sunt membre NATO, vin pentru securitatea lor, în primul rând la UE, nu la NATO, că la NATO nu se pot duce. Noi am fost interesaţi de ceilalţi, care nu sunt în NATO, şi, dacă unul dintre ei solicită aplicarea articolului, sunt pregătite instituţiile europene să ofere protecţia respectivă şi am făcut un raport. Multe din ideile raportului au fost ulterior implementate", a spus Pașcu.

Vicepreşedintele Partidului Mişcarea Populară, Teodor Baconschi, locul doi pe lista pentru alegerile europarlamentare s-a întâlnit cu alegătorii din municipiul Fălticeni.

Baconschi: Rusia pune în pericol alegerile din Ucraina

El a comentat situaţia din Ucraina în preajma alegerilor şi a precizat că fără un echilibru al societăţii este greu să organizezi alegeri corecte.

"Să vedem dacă provocările acestor separatişi şi confruntările dintre legitimiştii de la Kiev şi rusofilii, rusofonii din Est, vor permite alegeri normale, că nu poţi să faci alegeri corecte pe fondul acesta. Eu cred că Rusia deja pune în pericol data de 25 mai pentru alegeri locale", a spus Baconschi.

Partidul National Liberal s-a mobilizat în campanie şi este interesat mai mult de părerile românilor, şi mai puţin de disputele politice.

Norica Nicolai: Ne interesează prezența la vot

Candidatul liberal, Norica Nicolai a declarat la Constanţa că cetăţenii trebuie să iasă la vot şi să-i sancţioneze pe cei care nu le reprezintă interesele.

"Aceste alegeri, deşi previzibile în limbajul politic, pentru că toţi le consideră o afacere între partide şi mai puţin o chestiune care să vizeze cetăţeanul, pentru PNL lucrurile stau invers, ne interesează cetăţeanul, prezenţa la vot, dialogul, discuţiile pe care le avem cu oameni şi soluţiile, nu am văzut mai multă precarite morală, politică, ca în aceste alegeri", a declarat Nicolai.

Macovei: Fără DNA, v-aţi uita la blaturi, nu la fotbal

Aproximativ 4000 de membrii şi simpatizanţi ai PDL au participat la un marş urmat de un miting electoral organizat la Sala Sporturilor Olimpia din Ploieşti, transmite corespondentul RRA, Simona Uţă.

Monica Macovei, candidat pentru un nou mandat le-a cerut cetăţenilor să iasă la vot pentru a da PDL şansa de a deveni cel mai puternic partid de dreapta.

"Mă cunoaşteţi, am spus întotdeauna răului pe nume şi m-am luptat cu el fără frică şi am făcut DNA. DNA este coşmarul PSD. Cu DNA avem miniştri la închisoare sau cercetaţi penal, sau în curs de judecată, la fel, primari, preşedinţi de consilii judeţene şi mulţi alţii, parlamentari. Fără DNA, v-aţi uita la blaturi, nu la fotbal", sustine Macovei.

Iovici: Trebuie să retehnologizăm minele

Candidatul PRM la alegerile europarlamentare, Victor Iovici, a prezentat la Râmnicu Vâlcea domeniile pe care partidul său le consideră prioritare în privinţa investiţiilor.

"Trebuie neapărat să retehnologizăm minele. Sunt fonduri enorm de multe şi pe care nu le atragem. Trebuie să le acordăm agricultorilor subvenţia europeană, ca să putem să fim competitivi. Şi, în ultimul rând, trebuie să investim foarte mult în transporturi, şi aici mă refer la transportul feroviar, noi am fost transportatorii Europei, o industrie care poate să aducă un mare venit", a declarat Iovici.

Winkler: Guvernul trebuie să reducă birocrația

Europarlamentarul UDMR, Iuliu Winkler susţine că pentru a îmbunătăţi accesul la fondurile europene, Guvernul trebuie să ia măsuri organizatorice şi să reducă birocraţia.

Într-un comunicat de presă, el aminteşte faptul că Parlamentul European a adoptat la începutul acestui an pachetul legislativ cu privire la achiziţiile publice care va trebui implementat de toate statele membre în următorii doi ani.

Agenda zilei

Echipa de campanie a PDL condusă de preşedintele Vasile Blaga se află în turneu electoral în judeţul Argeş.

Sunt programate întâlniri cu alegătorii din Domneşti şi Corbi.

Fundaţia Mişcarea Populară continuă seria dezbetarilor pe teme de interes naţional.

Duminică la Iaşi, are loc dezbaterea '' Priorităţile României în Uniunea Europeană. Cum putem sprijini integrarea europeană a Republicii Moldova''.

La eveniment participă şi preşedintele Traian Băsescu.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu este alături de candidaţii liberali în judeţul Galaţi.

Sunt programate întâlniri cu alegătorii în Galaţi, Tecuci, Dragăneşti.

Candidatul independent Mircea Diaconu continuă ocolul României. Duminică ajunge în municipiile Galaţi şi Brăila.

Caravana violet a PPDD are programate întâlniri cu alegătorii din judeţul Satu Mare.

 Autor:
Amalia Bojescu
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
18 Mai 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza