Partidul Popular Maghiar are sprijinul declarat al lui Viktor Orban

La Congresul de constituire al PPMT, iniţiatorul partidului, Laszlo Tokes a apărat politica dusă de Guvernul Orban şi i-a atacat pe socialiştii maghiari acuzându-i că îşi trădează naţia.

Adăugat: 25 Februarie 2012
Ultima actualizare:26 Februarie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

UPDATE Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) si-a ales conducerea în cadrul primului Congres de constituire care s-a desfăşurat la Miercurea Ciuc.

Preşedintele este fostul deputat UDMR Toro T. Tibor care a fost ales cu 309 voturi din cele 312 exprimate de delegaţii la congres.

Toro T. Tibor a îndeplinit până acum funcţia de preşedinte interimar.

Platforma noului partid prevede obţinerea autoguvernarii speciale pentru asa-zisul Ţinut Secuiesc.

Delegaţii la congres au ales şi celelalte structuri de conducere ale partidului, funcţiile de vicepreşedinţi fiind ocupate de Papp Elod, Gergely Balazs, Zatyko Gyula şi Szilagy Zsolt.

Sâmbătă, lucrările primului Congres de constituire al Partidului Popular Maghiar din Transilvania(PPMT) al cărui iniţiator este Tokes Laszlo.

300 de delegaţi au fost prezenţi pentru a adopta programul politic, regulamentul de organizare, alegerea structurile de conducere şi stabilirea prorităţilor politice pentru anul electoral 2012.

În deschiderea lucrărilor delegaţii au fost salutaţi, printr-un mesaj video de premierul Ungariei, Viktor Orban.

Acesta a spus că la "vise neîmplinite" figurează "autonomia şi dubla cetăţenie"

"Avem vise mari neîmplinite cum ar fi autonomia şi această dublă cetăţenie valabilă în tot Bazinul Carpatic si în toata lumea". Viktor Orban, premierul UngarieiÎn cuvântul sau, Laszlo Tokes a apărat politica dusă de Guvernul Orban şi, în acelasi timp, i-a atacat dur pe socialiştii maghiari afirmând că îşi trădeaza naţiunea şi a propus ca cei prezenţi să adopte, în mod simbolic, o hotărâre prin care să li se interzica accesul în Transilvania.

Secretarul de stat pentru politici naţionale din Ungaria, Repas Zsuszanna, i-a asigurat pe delegaţii la Congres că pot conta pe sprijunul Guvernului Orban "pentru că avem obiective comune cu PPMT."

Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania se doreşte a fi o nouă alternativă politică a Uniunii Democrate a Maghiarilor din Transilvania dupa ce, în 2008 a încercat acelaşi lucru  şi cu Partidul Civic Maghiar.Autor:
Angela Bârsan
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
25 Februarie 2012
Ultima actualizare:
26 Februarie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza