Partidul Popular câştigă alegerile din Spania

Partidul Popular, condus de Mariano Rajoy, câştigătorul alegerilor din Spania nu are siguranţa că poate forma un guvern stabil, deşi a obţinut peste 7 milioane de voturi.

Adăugat: 21 Decembrie 2015
Ultima actualizare:21 Decembrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Facebook. Mariano Rajoy
trimite pe mail

În Spania, Partidul Popular a câştigat alegerile legislative de ieri, însă nu a obţinut majoritatea.

Conservatorii, aflaţi la putere până acum, vor avea 123 de locuri în parlament, socialiştii - 90, formaţiunea Podemos - 69, iar Ciudadanos - 40 de mandate.

După cum relatează corespondentul RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI Annamaria Damian, Partidul Popular, condus de Mariano Rajoy, nu are siguranţa că poate forma un guvern stabil, deşi a obţinut peste 7 milioane de voturi.

O alianţă între Partidul Popular şi formaţiunea Ciudadanos ar da un număr mai mare de voturi decât cea formată de Partidul Socialist cu Partidul Podemos, însă nu ar asigura majoritatea absolută pentru învestire.

Intrarea în forţă a partidelor tinere, Podemos şi Ciudadanos, deschide o etapă politică nouă, al cărei început va fi marcat de dificultăţile de a forma un guvern stabil.

Noul parlament va avea zece grupuri politice, care vor fi obligate să dialogheze şi să încheie acorduri punctuale.

La alegerile de ieri, partidele tradiţionale au pierdut cele mai multe voturi.

Conservatorii au cu 60 de deputaţi mai puţin decât în 2011, iar socialiştii au înregistrat cel mai slab rezultat din istoria formaţiunii spaniole, având astăzi cu 20 de deputaţi mai puţin decât la scrutinul precedent.


 Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
21 Decembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza