Partidul Noua Republică declanșează reforma internă

Comitetul Executiv National constată că Partidul Noua Republică se află în stare de criză politică prin demisia în bloc a unor persoane din conducerea partidului şi, în consecinţă, decide reformarea profundă a partidului.

Adăugat: 11 Aprilie 2015
Ultima actualizare:11 Aprilie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Luând act de demisia Președintelui Mihail Neamțu și a mai multor persoane din conducerea centrală a Partidului, Comitetul Executiv Naţional, forul suprem de conducere al Partidului Noua Republică între două Congrese, a adoptat principiile şi măsurile de reformare a Partidului pentru perioada imediat următoare.

Într-un comunicat de presă, Comitetul Executiv National precizează că a adoptat mai multe principii de reformare a partidului, pe baza cărora se vor modifica Statutul si Codul de integritate, precum si regulamentele interioare ce vor fi aprobate de viitorul Congres.

Printre acestea, introducerea principiului separatiei puterilor interne în partid, alegeri anuale pentru structurile de conducere și asumarea de către Congresul partidului, a candidaturilor  pentru functiile eligibile din stat, cu un an înaintea alegerilor.

Comitetul Executiv National "condamnă abuzurile conducerii Partidului Noua Republică care, prin nerespectarea principiilor democratice în organizarea internă a Partidului, este responsabilă în mare parte de insuccesul electoral din anul 2014 şi de diminuarea şanselor electorale la alegerile locale şi parlamentare din 2016".

Totodată, Comitetul Executiv National constată că Partidul Noua Republică se află în stare de criză politică prin demisia în bloc a unor persoane din conducerea partidului şi, în consecinţă, decide reformarea profundă a partidului pe baza asumării a 5 principii şi valori, se mai arată în comunicatul de presă.Autor:
Luminiţa Voinea
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
11 Aprilie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza