Partidul Naţional Democrat susţine stabilitatea politică a României

Partidul Naţional Democrat îşi propune să aibă proprii candidaţi la alegerile locale şi parlamentare de anul viitor.

Adăugat: 28 Iunie 2015
Ultima actualizare:28 Iunie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Amalia Bojescu - Conducerea PND
trimite pe mail

La nivel parlamentar, grupul democrat-liberal este format din 10 deputaţi, foşti membri ai PPDD.

Ei îşi propun să susţină orice iniţiativă legislativă care să asigure stabilitate politică în România.

În prima conferinţă de presă, parlamentarii PND au a exprimat puncte de vedere faţă de probleme actuale.

PND se abţine de la votul în cazul şefului SIE dacă nu vor fi consultaţi

Deputatul PND Liliana Mincă a declarat că parlamentarii democrat-populari vor exprima un vot cu privire la nominalizarea lui Mihai Răzvan Ungureanu la şefia SIE, dar numai în condiţiile în care vor fi consultaţi.

Potrivit acesteia, în timpul Conferinţei Naţionale a Comitetelor de Iniţiativă ale PND de duminică, s-a luat în unanimitate decizia ca în situaţia în care PND nu va fi consultat cu privire la acest subiect, parlamentarii formaţiunii să se abţină de la vot.

"Poziţia PND faţă de propunerea lui Iohannis privind nominalizarea lui Ungureanu în funcţia de director al  SIE. Dreptul este al preşedintelui de a nominaliza. Cu unanimitate de voturi s-a decis că vom da votul în Parlament doar dacă vom fi consultaţi şi dacă vor avea nevoie de voturile noastre. Dacă nu vom fi consultaţi, dacă ni se va cere acest vot, noi ne vom abţine de la acest  vot", a spus Mincă, într-o conferinţă de presă.

"Ei ştiu de existenţa noastră şi mă refer la toate grupurile parlamentare, în special la cei de la PNL. Domnul Daniel Fenechiu a transmis pe toate canalele că se poate discuta cu noi, că suntem oameni responsabili şi ştim ce înseamnă serviciile de informaţii. Noi nu ne dorim interimate, ne dorim stabilitate, ne dorim oameni competenţi în funcţie la SIE. Este nevoie de un director general care să fie validat de către Parlament şi de către preşedintele ţării", a mai spus aceasta.

PND susţine demisia lui Ponta

Pe de altă parte, Partidul Naţional Democrat susţine că România are nevoie de stabilitate politică, de aceea premierul Victor Ponta ar trebui să-şi dea demisia.

Deputatul Liliana Mincă a mai spus că actuala putere are majoritatea necesară în Parlament pentru a-şi duce la capăt mandatul.

"Actualul Guvern ar trebui să ne asigure totală stabilitate politică în contextul actual. Mai mult, premierul Victor Ponta ar trebui să îşi dea demisia. Există în acest moment un vicepremier care poate să asigure stabilitatea, mai ales că este vicepremier pe securitate naţională. Cred că poate să asigure majoritatea fără niciun fel de problemă", a mai spus Mincă.

Referitor la schimbarea actualei majorităţi, deputatul PND a susţinut că formaţiunea pe care o reprezintă nu a fost consultată pe acest subiect.

"Noi nu ne dorim puterea aşa cum şi-o doreşte PNL sau PDL, cu orice preţ. Dânşii sunt capabili să destabilizeze, să intrăm într-o situaţie din care să nu putem ieşi" a mai spus Liliana Mincă, potrivit redactorul RRA.

 Autor:
Amalia Bojescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
28 Iunie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza