Partidul Mişcarea Populară îl acuză pe Victor Ponta. Află de ce

Preşedintele interimar al Partidului Mişcarea Populară, Eugen Tomac, îl acuză pe premierul Victor Ponta că împiedică publicarea în Monitorul Oficial a hotărârii de Guvern, care aprobă condiţiile de vânzare a acţiunilor de la CFR Marfă.

Adăugat: 9 August 2013
Ultima actualizare:9 August 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Eugen Tomac, susţine că  publicarea acestei hotărâri este obligatorie, pentru ca procesul de privatizare a CFR Marfă să poată continua şi să se treacă, apoi,  la faza de negociere a contractului.

Liderul PMP, Eugen Tomac îl avertizează pe premierul Victor Ponta că, dacă nu publică HG 526/2013 privind privatizarea CFR Marfă, va depune plângere penală împotriva sa pentru "abuz în serviciu contra intereselor publice", se arată în scrisoarea deschisă pe care acesta i-a trimis-o premierului Victor Ponta.

"În primul rând vreau să vă urez bun venit din concediu. În al doilea rând doresc să vă atrag atenţia că sunt câteva probleme restante şi câteva priorităţi pentru România pe care Guvernul pe care îl conduceţi le-a neglijat în ultima perioadă", se arată în scrisoarea liderului Mişcării Populare.

Tomac face referire, în document la privatizarea CFR Marfă, rata şomajului, rata de absorbţie a fondurilor europene, Acordul de parteneriat cu Comisia Europeană, perspectiva de introducere de noi taxe, revizuirea Constituţiei.

Acesta subliniază că finalizarea privatizării CFR Marfă este "chestiunea cea mai arzătoare" şi îl avertizează pe premier cu depunerea unei plângeri penale.

"Dintre acestea, chestiunea cea mai arzătoare este finalizarea procesului de privatizare a CFR Marfă. Din acest motiv, îmi permit să vă avertizez că, în cazul în care veţi obstrucţiona în continuare publicarea în Monitorul Oficial a HG nr.526 din 24.07.2013, voi depune o plângere penală împotriva dumneavoastră, în calitate de prim-ministru, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice", îi scrie Eugen Tomac premierului Victor Ponta.

Amintim că preşedintele Traian Băsescu a declarat luni că Guvernul ar trebui să desfăşoare toate demersurile pentru a nu bloca privatizarea CFR Marfă, respectiv să publice în Monitorul Oficial hotărârea de Guvern privind compania feroviară şi să nu pună statul în situaţia de a plăti despăgubiri.

CSAT nu a emis, în urma şedinţei de săptămâna trecută, nicio nouă decizie privind privatizarea CFR Marfă, informează Preşedinţia, menţionând că strategia de privatizare a companiei a fost avizată de către Consiliu prin hotărârea din 5 februarie.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Alina Bordeiaşu
Adăugat:
9 August 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza