Partidul Civic Maghiar "curtează" UDMR

Partidul Civic Maghiar a amânat negocierile cu Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania, pe marginea unor candidaturi comune la alegerile parlamentare, pentru că speră la o alianţă cu UDMR.

Adăugat: 22 Octombrie 2012
Ultima actualizare:23 Octombrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele PCM, Biro Zsolt a declarat că s-a întîlnit cu PPMT,  a avut şi o serie de negocieri, dar că, deocamdată, nu poate semna acel  protocol.

"Am avut o primă rundă de negocieri cu PPMT încă de joia trecută şi imediat după acea întâlnirea am avut o şedinţă a prezidiului PCM. Am analizat toate posibilităţile, ofertele şi deocamdată se pare că această înţelegere sau compromis - eu vorbeam despre un compromis înţelept, ca să fie acceptabil pentru ambele părţi - deocamdată nu putem să îl semnăm. PCM a promovat ideea reprezentative naţionale, din care să facă parte, bineînţeles după un algoritm în care luăm în calcul rezultatele din iunie, de la alegerile locale, toate formaţiunile maghiare. Mi se pare un lucru normal şi dacă vrem să facem faţă prevederilor legii electorale din România, care are un prag de 5%, asta în cazul minorităţilor devine un handicap şi, sincer să spun, ne împiedică să avem un concurs, o democraţie internă reală, dar aceste legi, aceste praguri ne presează să ne înţelegem între noi", a spus el.
 
Biro Zsolt, a mai precizat, luni, la Târgu-Mureş că formaţiunea sa doreşte să iniţieze discuţii pe acest subiect şi cu UDMR, pe marginea unei liste comune de candidaţi şi că speră ca Uniunea să aibă înţelepciunea de a răspunde pozitiv acestei oferte.

"Se preconizează această întâlnire, noi facem demersurile necesare şi sperăm ca UDMR să aibă înţelepciunea şi responsabilitatea şi să reuşim să stăm de vorbă chiar şi săptămâna aceasta", a afirmat Biro Zsolt.

Liderul PCM a mai precizat că, în cazul în care UDMR refuză aceste discuţii, una dintre soluţii ar constitui-o inclusiv sprijinirea unor candidaţi independenţi, capabili să reformeze clasa politică maghiară.
 Autor:
Raul Matiş
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
22 Octombrie 2012
Ultima actualizare:
23 Octombrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza