Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE) nu-l susţine pe Ungureanu la şefia SIE

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a declarat că formaţiunea pe care o conduce nu îl va susţine pe Mihai Răzvan Ungureanu pentru un nou mandat la şefia SIE.

Adăugat: 29 Iunie 2015
Ultima actualizare:29 Iunie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului
trimite pe mail

Noul formaţiune care a rezultat din fuziunea PLR şi PC, se numeşte Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor, (ALDE) iar fuziunea s-a consemnat în cadrul Congresului extraordinar care a avut loc pe 19 iunie.

Potrivit afirmaţiilor lui Călin Popescu Tăriceanu persoanele propuse pentru o asemenea funcţie trebuie să fie "bine alese", iar Mihai Răzvan Ungureanu nu reprezintă o asemenea alegere.

De asemenea, Călin Popescu-Tăriceanu a spus că nu este de acord cu opinia Rovanei Plumb potrivit căreia "coaliţia funcţionează în parametri normali", informează Agerpres.

"Coaliţia presupune decizii comune, mai ales că suntem aici, în Parlament, prin votul cetăţenilor, dat în 2012. Nu ne putem ascunde după deget. După părerea mea, e o decizie care nu ţine cont de interesele cetăţenilor, ale alegătorilor şi ne pune în situaţia pe care o ştiţi", a declarat copreşedintele ALDE.

Potrivit aceleaşi surse, Tăriceanu nu împărtăşeşte nici părerea premierului interimar că decizia UNPR ţine de apărare naţională, şi nu de guvernare.

În opinia lui Călin Popescu Tăriceanu  termenul de coaliţie este "atâta vreme, cât un grup de parteneri, că sunt partide, sau persoane, funcţionează cu o anumită coeziune, iar când nu există coeziune în decizie, atunci toate deciziile încep să nu mai semene ca o decizie bazată pe interesul comun, ci mai degrabă pe interese individuale"..Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
29 Iunie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza