Partidele se acuză reciproc de amânarea votului prin corespondenţă

Puterea şi opoziţia se acuză reciproc de amânarea adoptării legii votului prin corespondenţă.

Adăugat: 2 Octombrie 2015
Ultima actualizare:3 Octombrie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat că, indiferent de decizia PNL de a se retrage de la şefia Comisiei de Cod Electoral, reprezentanţii PSD vor duce la final demersul iniţiat în parlament.

"PNL-ul a refuzat la solicitarea noastră să desemneze un om în acea comisie pentru a putea funcţiona în continuare. Noi lucrăm şi vom scoate o lege, care obligatoriu trebuie să respecte două principii: să asigure dreptul la vot în aceleaşi condiţii pe care le au românii care trăiesc în România, pe de o parte, şi, pe de altă parte să ne dea siguranţa că votul este sigur. Dacă cei de la PNL vor mai continua să facă foarte mult tărăboi fără să participe efectiv la elaborarea acestei legi, înseamnă că o să o scoatem fără ei în timp util, în aşa fel încâ să poată să fie aplicată", a afirmat Liviu Dragnea.

De cealaltă parte, liberalii anunţă declanşarea de luni a unei greve parlamentare în semn de protest faţă de neadoptarea acestui act normativ.

Deputatul PNL, Mihai Voicu, şi-a dat demisia de la şefia Comisiei de Cod Electoral în condiţiile în care membrii comisiei nu au ajuns la un acord privind legea votului prin corespondenţă.

Liberalii au acuzat PSD de tergiversarea adoptării proiectului, iar în urma demisiei, Comisia de cod electoral şi-a suspendat şedinţa.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
2 Octombrie 2015
Ultima actualizare:
3 Octombrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza