Partidele românești din Covasna au candidați comuni la alegerile locale

Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș au solicitat partidelor românești să nu mai divizeze voturile românilor şi să crească şansele de reprezentare ale acestora în administraţia publică locală.

Adăugat: 28 Martie 2016
Ultima actualizare:28 Martie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

La alegerile locale din acest an, partidele româneşti din judeţul Covasna vor susţine candidaţi comuni în mai multe localităţi în care românii sunt minoritari din punct de vedere numeric.

Decizia a fost luata în urma mai multor întâlniri organizate la inițiativa Forumului Civic al Românilor din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş, care a solicitat formaţiunilor politice să nu mai divizeze voturile românilor şi să crească şansele de reprezentare ale acestora în administraţia publică locală.

Până în prezent s-au stabilit modalităţi de colaborare la nivelul mai multor localităţi, printre care Târgu Secuiesc, Baraolt, Belin, Zagon, Haghig, Zabala, Bretcu, Ozun, Ilieni, Ojdula, Aita Mare, unde vor fi susţinuti candidaţii cu cele mai multe şanse de reuşită, indiferent de partidul din care provin.

La alegerile locale desfăşurate în urmă cu patru ani, UDMR, Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania şi Partidul Civic Maghiar au obţinut 23 de locuri în Consiliul Judeţean, iar PSD si PNL cinci.

De asemenea, partidele maghiare şi-au adjudecat 38 de primarii din cele 45 existente şi mai mult de trei sferturi din locurile de consilieri locali, informează corespondentul RRA, Oana Negrea.Autor:
Oana Negrea
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
28 Martie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza