Partidele de dreapta, în căutarea candidatului comun la prezidenţiale

Partidele din opoziţie nu au stabilit încă dacă vor avea un candidat comun sau dacă îşi vor uni forţele abia în turul doi al scrutinului din noiembrie.

Adăugat: 9 Iunie 2014
Ultima actualizare:9 Iunie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Pe dreapta scenei politice, discuţiile se poartă în jurul potenţialilor pretendenţi la fotoliul prezidenţial.

Klaus Iohannis, Cristian Diaconescu sau Mihai Răzvan Ungureanu?

Avestea sunt numele câtorva potenţiali pretendenţi la funcţia supremă în stat care fost anunţaţi deja drept potenţiali pretendenţi la funcţia supremă în stat de către formaţiunile de dreapta: PNL, PMP, Forţa Civică.

Preşedintele interimar al PNL declara, duminică, la un post de televiziune că reprezintă una dintre soluţiile alianţei pe care liberalii au încheiat-o cu democrat-liberalii pentru scrutinul prezidenţial.

"Este posibil ca eu să fiu acest candidat. Am discutat cu colegii din partid acest aspect. Am ajuns de comun acord la concluzia că aş fi o soluţie; susţinea Iohannis.

La rândul său, Liderul Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, crede că o soluţie viabilă pentru partidele de dreapta ar fi candidatul comun din primul tur al prezidenţialelor din noiembrie.

"Credem că în perioada care urmează discuţiile pot duce la forme de colaborare politică, în speranţa că nu se va aştepta turul doi pentru a sprijini un unic candidat din partea opoziţiei la postul de preşedinte", declara recent, Ungureanu.

De alfel, liderul Forţei Civice afirma, că nu exclude nici un tandemn cu fostul ministru de externe Cristian

Cât  priveşte Partidul Mişcarea Populară, la congresul de sâmbătă, noul preşedinte al partidului, elena Udrea, îl prezenta drept candidat la alegerile prezidenţiale din toamnă, pe fostl consilier prezidenţial, Cristian Diaconescu.

Elena Udrea preciza, la rândul său, că anunţarea candidaturii lui Cristian Diaconescu la preşedinţie nu exclude varianta desemnării unui singur candidat al dreptei, însă doar în turul al doilea de scrutin.

În toate aceste calcule, partidele de dreapta mai trebuie să ţină cont şi de candidatul PDL, anunţat de luni bune, în persoana primvicepreşedintelui formaţiunii, Cătălin Predoiu.Autor:
Mira Gomboş
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
9 Iunie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza