Partidele, de acord cu sesiunea extraordinară pentru Codul Fiscal

PSD și PNL se declară pentru convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare pentru reexaminarea Codului Fiscal cerută de președintele Klaus Iohannis.

Adăugat: 18 Iulie 2015
Ultima actualizare:18 Iulie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Principalele forţe politice agreează convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare pentru reexaminarea Codului fiscal.

Toţi susţin că România are nevoie de relaxare fiscală, dar şi de măsuri premergătoare care să susţină implementarea Codului fiscal fără producerea unor dezechilibre economice.

Preşedintele interimar al PSD, Rovana Plumb, a declarat, astăzi, la Piatra Neamţ, că Parlamentul trebuie să se întrunească într-o sesiune extraorindară pentru a adoptarea noilor coduri fiscale, cel mai probabil în luna august.

"Conform procedurilor legislative în momentul în care se retrimite pentru reexaminare este nevoie de o sesiune parlamentară extraordinară, pentru că România are nevoie de implementarea acestor coduri", a spus Rovana Plumb.

Liberalii, pregătiți de sesiunea extraordinară

Prim-vicepreşedintele PNL, Cătălin Predoiu, susţine că liberalii sunt pregătiţi să participe la o sesiune parlamentară extraordinară pentru reexaminarea Codului fiscal şi că forurile de conducere ale PNL urmează să stabilească mandatul parlamentarilor liberali.

"Orice decizie politică, legislativa care ajută la reforma economiei româneşti o susţin, dar poziţia partidului se decide în forurile de partidului", a susținut Cătălin Predoiu.

Sesiunea parlamentară extraordinară nu este singura opţiune pentru aplicarea măsurilor Codului fiscal.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, susţine că măsurile pot fi adoptate şi prin emiterea unei ordonanţe, iar reglementările noului cod ar putea intra în vigoare chiar mai devreme de 1 ianuarie 2016.Autor:
Mugur Mihăiţă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
18 Iulie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza